Online training

Nieuw
Meld je aan!

Online nascholing COVID – Gevolgen voor huid en haar’

Naar aanleiding van de maatregelen omtrent COVID-19 biedt Haarvriendelijk haar trainingen online aan. Houd je kennis op peil vanuit je luie stoel en ontvang Haarvriendelijk bij je thuis!

De online nascholing ‘De gevolgen van COVID voor haar- en de hoofdhuidproblemen’* is bedoeld alle voor kappers en haarwerkers die hier interesse in hebben en is een korte training van 2 uur.

* Wegens grote belangstelling nogmaals op het programma van Haarvriendelijk!

Helaas is gebleken dat COVID een ziekte is die nadien nog bij veel mensen restverschijnselen oplevert. Haar- en huidproblematiek is veelvuldig gemeld als naar bijverschijnsel en/of als laat symptoom. Dit mede omdat haarverlies niet direct zichtbaar wordt, maar pas na twee a drie maanden na de oorzaak.

Ook speelt stress een niet te onderschatten rol, niet alleen bij ons als ondernemer, maar ook bij onze klanten. Daarnaast vergt het “nieuwe normaal” behoorlijk wat aanpassingsvermogen. Niet alleen in het kappersvak, maar ook bij onze klanten in hun dagelijks leven ondervinden zij de continue verandering. Het blijft wennen en onze klanten komen steeds meer in aanraking met lastige situaties zoals isolement, stress over bijvoorbeeld financiën/baanverlies, bezorgdheid over de gezondheid van naasten en angst over eigen gezondheid.

Onzekerheid speelt een grote rol in ons leven momenteel. Het virus dat nu over de hele wereld een greep op ons heeft niet alleen impact op onze lichamelijke gezondheid, het heeft ook een weerslag op onze mentale gezondheid en onze weerbaarheid.

Banner online training ‘COVID – Gevolgen voor huid en haar’

Belgische cijfers tonen aan dat het percentage vrouwen dat stress en angst ervaart is verdubbelt in 2020 ten opzicht van 2018. Dit geeft de ernst van de huidige situatie goed weer, onze mentale weerbaarheid wordt flink op de proef gesteld.

Dit gaan we merken bij onze klanten, meer klanten met opflakkerende huidaandoeningen, het ontstaan van nieuwe huidaandoeningen door de stress en natuurlijk haaruitval.

In het apart geschreven lesmateriaal voor deze training is onder andere een uitleg gegeven over welke vormen van haarverlies op kunnen treden als gevolg van COVID, niet alleen primair bij het doormaken van een COVID besmetting, maar ook secundair van de stress om de pandemie waar wij nu middenin zitten.

Lees verder voor de inhoud van het programma, de praktische informatie en wat cursisten zeggen. Voor andere nascholingen check het nascholingenoverzicht.

Datum Training Duur Kosten
Ma 26/04/21 Online nascholing COVID 2 uur € 75,00
Zo 16/05/21 Online nascholing COVID 2 uur € 75,00
Zo 11/07/21 Online nascholing COVID 2 uur € 75,00

Prijzen ex. btw

Inhoud programma

De te behandelen onderwerpen in deze training
 • Uitleg haargroeifases
 • Merkbaar haarverlies tijdens of na herstel van covid-19
 • Haarverlies en huidproblemen na koorts of ziekte
 • Wat gebeurt er in het lichaam tijdens ziekte of koorts?
 • Kenmerken haarverlies voorkomend bij covid-19
 • Wat gaan we uitleggen aan de klant?
 • Hoe ziet de hoofdhuid eruit, welke klachten heeft de klant ook?
 • Hoelang mogen klachten duren en wanneer gaan we de klant doorverwijzen?
 • Wat is de invloed van pandemic stress?
 • Welke huidproblemen kunnen primair en secundair verergeren?
 • Voedingstoestand bij herstel van covid-19
 • Welke voeding en voedingsstoffen zijn hierin heel belangrijk?

Praktische gegevens

Kosten

De kosten voor de Online nascholing ‘COVID – gevolgen voor huid en haar’ zijn € 75,00 excl. btw.
Dit bedrag is inclusief de digitale hands-out, print lesmateriaal en verzendkosten. Bij aanmelding ontvang je de factuur, te voldoen binnen 14 dagen. 

Accreditatie/erkenning

Bij voltooiing van de Online nascholing ‘COVID – gevolgen voor huid en haar’ ontvang je per e-mail een certificaat van deelname.

Annuleringsvoorwaarden

Uiterlijk 6 weken voor de start van de cursus kun je je kosteloos afmelden. Bij een afmelding na deze termijn, wordt de helft van het cursusbedrag in rekening gebracht, waarop je een factuur ontvangt. Lees de details over annuleren in de Algemene voorwaarden.

Hoe werkt het?

De online training wordt gegeven met het videoprogramma Zoom. Je kan de training volgen vanaf je desktop computer, laptop, tablet of smartphone (pc/mac/Android/iOS).

Installeer het videoprogramma Zoom. Kijk op hun website voor systeemvereisten en hulp bij installatie. Je hoeft er geen account aan te maken. Twee dagen voor de webinar ontvang je een e-mail van Haarvriendelijk met de link naar het webinar.

Zorg dat je een kwartier van tevoren klaar bent, om er zeker van te zijn dat je beeld en geluid werken en je niets mist van de training.

Trainer

Deze cursus wordt gegeven door Annie Kok, oprichtster van Haarvriendelijk.nl. Zij brengt haar jarenlange ervaring en duurzame inzichten op haargezondheidsgebied op een enthousiaste manier over. 

Incompany

Wil je met je hele team deze training volgen, op maat voor jouw team? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek online voor jouw organisatie gegeven worden met de inhoud op jullie wensen afgestemd. Neem contact op voor de mogelijkheden en tarieven.

Kort maar krachtig

“Door deze trainingen is mijn kennis over haar en huid en ons menselijk lichaam duidelijk geworden. Hierdoor kan ik mijn klanten beter adviseren en in makkelijke taal uitleggen wat er speelt. De trainingen zijn zeer leerzaam en informatief. Dit heeft mijn passie (beroep) nog meer diepgang gegeven en een intenser contact met de klanten. Zo heb ik laatst nog de training Covid 19 gevolgd, er werd heel duidelijk uitgelegd waar de problemen van komen.”

Bianca Krijgsman – Moods Hairsalon

Andere trainingen voor Haarvriendelijke Kappers

Andere online trainingen van Haarvriendelijk die je momenteel kunt volgen, zijn de haar- en hoofdhuidspecialisatie Kapperscursus ‘Huid en haar’, en de online trainingen over ingrediënten ‘Ingrediënten deel 1: introductie’ en Ingrediënten deel 2: verdieping voor natuurkappers. Houd onze nieuwsbrief of Facebookpagina in de gaten voor volgende data en locatie mochten de geplande trainingen je niet uitkomen.

  Aanmeldingsformulier
  Factuurgegevens
  Functie*

  Achtergrond


  Nieuwsbrief

  Vink onderstaande optie aan als je op de hoogte gehouden wilt worden door Haarvriendelijk over activiteiten en ander nieuws over natuurlijke haarverzorging en duurzaamheid in het kappersvak.

  Privacyvoorwaarden

  Trainer Annie Kok

  Stel je klanten gerust met deze kennis over COVID en huid- en haarproblemen!

  Er werd heel duidelijk uitgelegd waar de problemen van komen, zoals bijvoorbeeld met haaruitval of een uitbraak van eczeem

  Bianca Krijgsman — Moods Hairsalon

  Kappersnieuwsbrief

  Meld je aan voor de Haarvriendelijk nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe cursusdata, bij- en nascholingen en ontwikkelingen op kappersgebied.