Online trainingen

HAARVRIENDELIJK’S
Meld je aan!

Online training Ingrediëntenboost

De online training over ingrediënten is bedoeld voor kappers en haarwerkers en is een tweedaagse training a zeven uur, inclusief meerdere pauzes.

Als kapper weten we vaak veel over de werkzame stoffen in onze shampoos en conditioners. Maar als het gaat over hulpstoffen als reinigers en conserveringsmiddelen of de pH-waarde van het product, vinden we het lastiger worden. Snap jij hoe de wasactieve stoffen in de shampoos werken? Kun je uitleg geven over de grondstoffen van deze reinigers en ook vertellen of ze synthetisch, natuurlijk zijn en mild of agressief reinigen?

Nog steeds wassen en verzorgen veel mensen het haar met drogisterijartikelen. Het is niet altijd makkelijk om haarconsumenten uit te leggen wat het verschil is tussen het artikel bij de drogisterijketen of bij de kapsalon. Met de juiste kennis kun jij dit haarfijn aangeven. Denk hierbij aan het gebruik van milde versus sterke reinigers, verdikkingsmiddelen zoals keukenzout (sodium chloride) en het gebruik van slechte conserveermiddelen. Wat zijn parabenen, wat doen ze? En wat is het verschil tussen een natuurlijk en een synthetisch conserveermiddel?

Jij kunt met de kennis vanuit deze training haarscherp zien of een product goed is voor haar en huid of niet. Dus, er wordt ook ingegaan met welke hulpmiddelen je deze analyse kunt doen. Het is een must voor iedere haarprofessional om haarverzorgingsproducten te kunnen analyseren! Dus meld je zeker aan voor deze super interessante en leerzame dagtraining!

Mocht jij ook interesse hebben in het inzetten van een behandeling van haar- en hoofdhuidproblemen op basis van natuurlijke ingrediënten, meld je dan aan voor de online training Hoofdhuidbehandelingen.

Banner 2-daagse Ingrediëntentraining: Ingrediëntenboost

Doel

Mensen echt helpen met hun huid- en haarproblemen gaat verder dan een shampoo en een hoofdhuidlotion verkopen. Een klant waardeert het enorm als jij tijd en aandacht hebt, net wat meer tips geeft om de hoofdhuid te verzorgen, iets kan zeggen over ziekmakende en gezondmakende ingrediënten, voeding en leefstijlfactoren.

De huid is een complex orgaan en veel huidproblemen komen van binnenuit. Ja, klopt. Maar… we kunnen het verergeren en verbeteren. Verhelpen? Dat vaak niet. Veel huidproblemen zijn chronisch. Maar met onze hulp kunnen onze klanten leren om opflakkeringen te voorkomen of sneller te herkennen. Dus zorg dat jij die specifieke kennis in huis hebt. Zorg dat je alles leert over huid, haar, huidproblemen, haaruitval, ingrediënten in haarverzorging én hoe je je als hoofdhuidspecialist profileert naar jouw ideale klant. Deze tweedaagse Ingrediëntenboost gaat jou daarbij helpen!

Ik beloof je dat het leven als haarprofessional zal veranderen, dat je klantentrouw en je klantwaarde verhogen zonder dat je aan het ‘verkopen’ bent. Wees die haarprofessional en niet die ‘kapper die wil verkopen’. Er zit een groot verschil tussen die twee. Ook in omzet en in herhaalaankopen ;-).

Waarom is het belangrijk? Simpel: mensen met huid- en haarproblemen of allergie hebben baat bij het vermijden van sterk werkende reinigers zoals SLS en SLES, conserveringsmiddelen en andere uitdrogende en prikkelende stoffen. Een goed advies voor je klant is dus essentieel. Daarnaast zul je het gemakkelijker vinden om het onderscheid te begrijpen tussen natuurlijke of synthetische stoffen en producten. In deze training worden kennis en inzichten met je gedeeld die het je makkelijker maken om voor jouw klantenkring de meest passende producten te adviseren.

Lees verder voor de inhoud van het programma, de praktische informatie en wat cursisten zeggen. Voor andere trainingen check het online trainingsoverzicht.

Trainingsdata

Deze training is ook on demand te volgen. Je kan de training starten wanneer het jou uitkomt, en je hebt bovendien 30 dagen om de training terug te kijken. In het aanmeldformulier kun je de optie van je keuze aanvinken.

Datum Training Kosten
Zo 09/06/24 en 16/06/24 Online Ingrediëntenboost € 474,50
Ma 23/09/24 en 30/09/24 Online Ingrediëntenboost € 474,50
Zo 10/10/24 en 24/10/24 Online Ingrediëntenboost € 474,50

Prijzen ex. btw

Inhoud programma

 • Werking shampoo en conditioner 
 • Bespreking ingrediënten zoals reinigers, siliconen, microplastics, conserveringsmiddelen
 • Wat gezonde haar- en hoofdhuidverzorging inhoudt 
 • Hoe belangrijk de pH-waarde is van een product, voor haar én huid
 • De opbouw en structuur van krullend haar
 • Verdeling haartypen, krultypen
 • Uitleg haareigenschappen zoals porositeit en elasticiteit
 • De invloed van haarschade op het krulpatroon
 • De invloed van sommige ingrediënten op het krulpatroon
 • Uitleg variabelen die het (krullende) haar beïnvloeden
 • Proteïne voor het haar, wanneer wel/niet, proteïne overload
 • Moisture voor het haar, wanneer wel/niet, moisture overload
 • Uitleg ontstaan build-up en goede wasgewoonten
 • Wasroutines (krullend) haar: beschermen maar wel reinigen
 • Uitleg verschillende synthetische behandelingen zoals:
 • Keratinebehandelingen, haarbotox behandelingen
 • Synthetische haarverven: Oxidatieve en niet-oxidatieve kleuringen
 • Omvormingen zoals permanenten
 • Straighteners, ontkroezers of relaxers
 • Bespreken effect van de diverse gebruikte synthetische stoffen op haar en hui

 

 

Praktische gegevens

Tijdstip

De tweedaagse online training ‘Ingrediëntenboost’ betreft twee dagen a 7 uur.

Les op maandag
De lesdag op maandag start om 9.00u en duurt tot 16.00u.
We onderbreken de training met een lunchpauze van een uur.
De lesdag op zondagen start om 9.00u en duurt tot 14.30u.*

Les op zondag
De zondagtraining duurt korter, van 9.00 tot 14.30 uur want dan volg je ook een stuk vooraf on demand. Dit doet Haarvriendelijk om de zondagen wat tijdsvriendelijker te maken. De opname die je voorafgaand aan de training bekijkt krijg je twee weken van tevoren en zal vooral gaan over de anatomie van haar en huid. Bij aanvang van de training is er ruimte voor vragen, waarna we de resterende theorie live bespreken. Deze opzet geeft jou wat meer ruimte op je vrije zondag en de mogelijkheid om de training op je eigen tempo in twee delen op te pakken! Je gaat dus geen theorie missen via de nieuwe zondagsopzet, op zondagen profiteer je juist van extra voorbereidingstijd.
De maandagen blijven in ‘oude stijl’ van 9.00 tot 16.00 uur.

Kosten

De kosten voor de tweedaagse online training ‘Ingrediëntenboost’ zijn € 474,50.
Dit bedrag is inclusief de digitale hands-out en zeer uitgebreid lesmateriaal (via post).  Bij aanmelding ontvang je de factuur, te voldoen binnen 14 dagen.

Accreditatie/erkenning

Bij voltooiing van de online training ‘Ingrediëntenboost ontvang je per e-mail een certificaat van deelname.

Annuleringsvoorwaarden

Uiterlijk 6 weken voor de start van de cursus kun je je kosteloos afmelden. Bij een afmelding na deze termijn, wordt de helft van het cursusbedrag in rekening gebracht, waarop je een factuur ontvangt. Lees de details over annuleren in de Algemene voorwaarden.

Hoe werkt het?

De online training wordt gegeven met het videoprogramma Zoom. Je kan de training volgen vanaf je desktop computer, laptop, tablet of smartphone (pc/mac/Android/iOS).

Installeer het videoprogramma Zoom. Kijk op hun website voor systeemvereisten en hulp bij installatie. Je hoeft er geen account aan te maken. Twee dagen voor de training ontvang je een e-mail van Haarvriendelijk met de link naar de lesomgeving van ZOOM.

Zorg dat je een kwartier van tevoren klaar bent, om er zeker van te zijn dat je beeld en geluid werken en je niets mist van de training.

Trainer

Deze cursus wordt gegeven door Annie Kok, oprichtster van Haarvriendelijk.nl. Zij brengt haar jarenlange ervaring en duurzame inzichten op haargezondheidsgebied op een enthousiaste manier over. 

Incompany

Wil je met je hele team deze training volgen, op maat voor jouw team? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek online voor jouw organisatie gegeven worden met de inhoud op jullie wensen afgestemd. Neem contact op voor de mogelijkheden en tarieven.

Kort maar krachtig

“De training ‘Ingrediënten deel 1: shampoos en conditioners’ was kort maar krachtig, en erg duidelijk. Ik kan nu aan klanten uitleggen wat er in shampoos zit en weet nu beter welk advies te geven bij hoofdhuidproblemen. De nieuw vergaarde kennis combineert mooi met mijn opleiding als herboriste.”

Linda voor den Dag – Heverlee, België

  Aanmeldingsformulier

  Ik meld me aan voor de:
  Factuurgegevens

  Functie*

  Achtergrond


  Nieuwsbrief

  Vink onderstaande optie aan als je op de hoogte gehouden wilt worden door Haarvriendelijk over activiteiten en ander nieuws over natuurlijke haarverzorging en duurzaamheid in het kappersvak.

  Privacyvoorwaarden

   Aanmeldingsformulier

   Ik meld me aan voor de:

   Factuurgegevens
   Functie*

   Achtergrond


   Nieuwsbrief

   Vink onderstaande optie aan als je op de hoogte gehouden wilt worden door Haarvriendelijk over activiteiten en ander nieuws over natuurlijke haarverzorging en duurzaamheid in het kappersvak.

   Privacyvoorwaarden

   Annie Kok, trainster van de Ingrediëntentraining deel 1: introductie

   Onderscheid je voor je klanten met kennis over ingrediënten van je salonproducten!

   Ik kan nu aan klanten uit te leggen wat er in shampoos zit en weet nu beter welk advies te geven bij hoofdhuidproblemen.

   Linda voor den Dag — Heverlee, België

   Kappersnieuwsbrief

   Meld je aan voor de Haarvriendelijk nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe cursusdata, trainingen en ontwikkelingen op kappersgebied.