Over mij

Mijn naam is Annie Kok, eenenveertig jaar geleden geboren in de Alblasserwaard en moeder van een dochtertje van ruim twee jaar oud. Op mijn zestiende ben ik begonnen in het kappersvak. Echter, al snel had ik allerlei klachten. Bij de dermatoloog bleek dat ik een contactallergie had voor ppd (p-phenylenediamine, een haarverfkleurstof) en parfum. Daarnaast ontwikkelde ik veel klachten aan mijn luchtwegen. Het kappersvak bleek helemaal niet zo gezond voor mij te zijn. Desondanks heb ik nog jarenlang gewerkt als kapster en met chemische producten. Dit tot ik op een dag bijna flauwviel tijdens het kleuren van mijn eigen haar. Dat was de druppel die mij heeft doen inzien dat het anders moest. Ik ben zoveel mogelijk natuurlijk gaan werken met biologische of eco-vriendelijke producten en ik heb mij meer gericht op mensen met allergieën en hoofdhuidproblemen.

Als ontsnappingsroute uit het kappersvak ben ik Commerciële Economie gaan studeren. Ik was bang dat ik alsnog het vak uit moest wegens mijn gezondheid en wilde baanzekerheid hebben. Het kappersvak heeft me niet helemaal losgelaten en ik heb dan ook als afstudeeropdracht gekozen voor een onderzoek dat de titel heeft gekregen: ‘Natuurgeneeskunde in Kappersland’. Met dit onderzoek heb ik o.a. in kaart gebracht wat mensen doen als ze hoofdhuidproblemen hebben en bij wie ze hulp zouden willen zoeken. Dat bleek de specialist te zijn, het liefst met een kappersachtergrond.
Met dat in mijn achterhoofd en mijn passie voor gezondheid ben ik natuurgeneeskunde gaan studeren. Om mensen nog beter te kunnen helpen met hun klachten. Ik merkte namelijk dat mijn kennis tekort schoot om mijn klanten écht te helpen met hun allergie, huid- en haarproblemen. Alleen het vermijden van chemie is een eerste stap, maar ik wil gezondheidswinst behalen. Ik geloof dat de natuurgeneeskunde hier veel waarde in kan hebben.

Wil je nog meer weten over mijn verhaal? Lees dan hier verder.

Meer weten?

Over mijn werkwijze, of een afspraak maken? Neem contact op! 

Ook voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek ben jij van harte welkom! 

contact@haarvriendelijk.nl
06-25338154 (maandag t/m vrijdag)

Visie

Natuurpraktijk Haarvriendelijk wil mensen met haar- en huidproblematiek helpen met hun klachten en duurzame gezondheidswinst behalen. Dit doet ze concreet door mensen te informeren en te behandelen op het gebied van voeding, kruiden en lichaamsgerichte therapieën. Zo biedt Natuurpraktijk Haarvriendelijk een unieke dienst in het werkveld en probeert ze het gat te dichten tussen de dermatoloog en de kapper.

Missie

Natuurpraktijk Haarvriendelijk wil gezondheidswinst behalen voor haar cliënten. Dit doet ze door middel van het inzetten van natuurgeneeskundige behandelingen gericht op de individu. Deze behandelingen worden niet generiek ingezet maar toegespitst op de individuele klant, zijn verhaal en klachten. Zo wordt de totale mens gezien in zijn eigenheid en behandeld in zijn totaliteit.