Online trainingen

HAARVRIENDELIJK’S
Meld je aan!

Online training ‘Ingrediënten deel 3: theorie voor krullenkappers’

De online training met theorie voor krullenkappers op het gebied van haarverzorging voor deze specifieke groep klanten is bedoeld voor krullenkappers, natuurkappers, eco-vriendelijke kappers en voor elke kapper die interesse heeft in het goed kunnen behandelen van krullend haar. De training duurt één dag. Het naslagwerk wordt voorafgaand aan de training opgestuurd.

In 2024 wordt een hernieuwde tweedaagse ingrediëntentraining gelanceerd op het gebied van ingrediëntenleer toegespitst op haar- en hoofdhuidproblemen!
Profiteer nu dus nog in 2023 van Haarvriendelijks hernieuwingskorting!

Als krullenkapper weet jij heel goed hoe je het beste krullen knipt en vaak ook wel welke producten je voor het haar adviseert. Maar gezonde en mooie krullen hebben meer aandacht nodig dan alleen een goede coupe en de juiste kniptechniek.

Veel krullenklanten volgen de Curly Girl (CG)-methode of misschien wel de ECO CG-methode. Wat weet jij daarvan en kun je buiten deze theorie ook daadwerkelijk goed uitleg geven? Weet je ook wat er mis kan gaan als mensen deze methodes niet goed interpreteren? De consument is vaak goed geïnformeerd, maar heeft jouw specialistische kennis nodig om dé juiste keuze te maken die past bij hun haarkenmerken. Verzorgen van beschadigd haar, aanvullen met proteïne of moisture en zoveel mogelijk schade voorkomen is de eerste stap naar een gezonde bos krullen. En waarom reageert krullend haar zo heel anders dan het minder krullende of steil haar? In deze training leer je daar alles over!

Nog steeds wassen en verzorgen veel krullenklanten hun krullen met drogisterijartikelen. Dit omdat de markt van de consumentenhaarverzorging mensen met krullen als een nieuwe doelgroep ziet waar vol op in wordt gezet. Misleidende marketingclaims, slechte informatie én slechte ingrediënten helpen jouw klant vooral aan een volle badkamerkast, maar niet direct aan een mooie en gezonde bos met krullen.

Het is niet noodzakelijk Deel 1 en Deel 2 te volgen voordat je deze training volgt, maar de kennis uit die trainingen zal je wel helpen bij het advies naar je klanten toe.

Banner Ingrediëntentraining 3: krullen

Wij als kapper willen de klant tips en adviezen geven om zo tot een betere – en vaak natuurlijkere – keuze te komen en zo te zorgen dat ze weet wat het haar nodig heeft, en welke manier van behandelen en producten daarbij passen. Dit wordt in deze training uiteengezet op basis van betrouwbare bronnen en herleidbare merkonafhankelijke informatie.

Deze training is niet alleen voor de ervaren krullenkapper, ook de startende kapper die zich meer wil richten op klanten met krul zal hier direct mee aan de slag kunnen.

Doel
Waarom is het belangrijk om dit te weten? De klant verwacht van jou als expert op het gebied van krullen veel meer dan van een ‘normale’ kapper. Vaak zijn dit klanten die zelf ook de nodige research hebben gedaan en dus goed ingelezen zijn. Alleen, ze hebben niet jouw ervaring met allerlei typen krullend haar. Daarin ben jij als kapper nog steeds in het voordeel. Benut dit voordeel en zorg dat je het duurdere tarief voor de krulkniptechnieken waard maakt. Een advies op maat voor de krullenklant is essentieel. In deze training worden kennis en inzichten met je gedeeld die het je makkelijker maken om voor jouw bewuste klanten de meest passende producten voor krullend haar te adviseren.

Lees verder voor de inhoud van het programma, de praktische informatie en wat cursisten zeggen. Voor informatie over nascholingen voor Haarvriendelijke Kappers check het nascholingenoverzicht.

Datum Training Kosten
Zo 15/10/23 Online training ‘Ingrediënten deel 3: theorie voor de krullenkapper (nieuwe zondagopzet*) € 145,00
Ma 20/11/23 Online training ‘Ingrediënten deel 3: theorie voor de krullenkapper (nieuwe zondagopzet*) € 145,00

Prijzen ex. btw

Inhoud programma training ‘Ingrediënten deel 3: theorie voor krullenkappers’

  De te behandelen onderwerpen van deze training
  • De opbouw en structuur van krullend haar
  • Verdeling haartypen, krultypen
  • Bepalen van haareigenschappen
  • Uitleg haareigenschappen zoals porositeit en elasticiteit
  • De invloed van haarschade op het krulpatroon
  • De invloed van sommige ingrediënten op het krulpatroon
  • Uitleg variabelen die het haar beïnvloeden
  • Proteïne voor het haar, wanneer wel/niet, proteïne overload
  • Moisture voor het haar, wanneer wel/niet, moisture overload
  • Uitleg ontstaan build-up en goede wasgewoonten
  • Wasroutines krullend haar: beschermen maar wel reinigen

  Praktische gegevens

  Tijdstip

  De online training ‘Ingrediënten deel 3: theorie voor krullenkappers’ duurt 7 uur.
  De lesdag start om 9.00u en duurt tot 16.00u.
  We onderbreken de training met een lunchpauze van een half uur.

  Nieuwe zondagopzet

  De zondagtrainingen worden in een nieuw jasje gestoken. In deze nieuwe opzet duurt de dagtraining op zondag korter, van 9.00 tot 14.30 uur en volg je ook een stuk vooraf on demand. Dit doet Haarvriendelijk om de zondagen wat tijdsvriendelijker te maken. De opname die je voorafgaand aan de training bekijkt krijg je twee weken van te voren en zal vooral gaan over de anatomie van haar en huid. Bij aanvang van de training is er ruimte voor vragen, waarna we de resterende theorie live bespreken. Deze opzet geeft jou wat meer ruimte op je vrije zondag en de mogelijkheid om de training op je eigen tempo in twee delen op te pakken! Je gaat dus geen theorie missen via de nieuwe zondagsopzet, op zondagen profiteer je juist van extra voorbereidingstijd. De maandagen blijven in ‘oude stijl’ van 9.00 tot 16.00 uur.

  Kosten

  De kosten voor de online training ‘Ingrediënten deel 3: krullen’ zijn €205 (nu met korting voor € 145,00 excl. btw).
  Dit bedrag is inclusief de digitale hands-out, geprint lesmateriaal en verzendkosten. Bij aanmelding ontvang je de factuur, te voldoen binnen 14 dagen. Het lesmateriaal wordt in de week voor de training verstuurd.

  Accreditatie/erkenning

  Bij voltooiing van de online training ‘Ingrediënten deel 3: krullen’ ontvang je per e-mail een certificaat van deelname. 

  Annuleringsvoorwaarden

  Uiterlijk 6 weken voor de start van de cursus kun je je kosteloos afmelden. Bij een afmelding na deze termijn, wordt de helft van het cursusbedrag in rekening gebracht, waarop je een factuur ontvangt. Lees de details over annuleren in de Algemene voorwaarden.

  Hoe werkt het?

  De online training wordt gegeven met het videoprogramma Zoom. Je kan de training volgen vanaf je desktop computer, laptop, tablet of smartphone (pc/mac/Android/iOS).

  Installeer het videoprogramma Zoom. Kijk op hun website voor systeemvereisten en hulp bij installatie. Je hoeft er geen account aan te maken. Twee dagen voor de training ontvang je een e-mail van Haarvriendelijk met de link naar lesomgeving van ZOOM.

  Zorg dat je een kwartier van tevoren klaar bent, om er zeker van te zijn dat je beeld en geluid werken en je niets mist van de training.

  Trainer

  Deze cursus wordt gegeven door Annie Kok, oprichtster van Haarvriendelijk.nl. Zij brengt haar jarenlange ervaring en duurzame inzichten op haargezondheidsgebied op een enthousiaste manier over. 

  Incompany

  Wil je met je hele team deze training volgen, op maat voor jouw team? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek online voor jouw organisatie gegeven worden met de inhoud op jullie wensen afgestemd. Neem contact op voor de mogelijkheden en tarieven.

  Passie

  “Door deze trainingen ben ik ook gaan kijken waar ik ben met mijn bedrijf. Het heeft me aangezet tot nadenken en ben zo stapje voor stapje gaan uitbreiden met mijn kennis. Dankjewel Annie voor deze leerzame en informatieve cursussen. Ik volg nu nog meer mijn passie!!”

  Bianca Krijgsman – Moods Hairsalon

  Andere trainingen voor Haarvriendelijke Kappers

  Voorafgaand aan deze training zijn de online training ‘Ingrediënten deel 1: introductie’ en  Ingrediënten deel 2: verdieping voor natuurkappers ondersteunend en aan te raden. Andere online trainingen van Haarvriendelijk die je momenteel kunt volgen, zijn de haar- en hoofdhuidspecialisatie Kapperscursus ‘Huid en haar’ en het vervolg daarop: Vervolgcursus ‘Huid en haar’ – Behandelprotocollen. Online nascholingen zijn ‘Voeding en voedingsstoffen’ en de training over Covid. Houd onze nieuwsbrief of Facebookpagina in de gaten voor volgende data.

   Aanmeldingsformulier

   Ik meld me aan voor de:


   Factuurgegevens
   Functie*

   Achtergrond


   Nieuwsbrief

   Vink onderstaande optie aan als je op de hoogte gehouden wilt worden door Haarvriendelijk over activiteiten en ander nieuws over natuurlijke haarverzorging en duurzaamheid in het kappersvak.

   Privacyvoorwaarden

   Trainster Annie Kok

   Onderscheid je voor je klanten met kennis over ingrediënten van je  natuurlijke producten!

   Hey Annie, ik wilde je nog bedanken voor de workshop van gisteren. Ik vond het zo n fijne cursus! Wat een werk moet dat geweest zijn! Je hebt me zo geïnspireerd dat ik er aan tafel niet over uitgepraat raakte😀. Heerlijk dit had ik even nodig voor in mijn kapsalonnetje. Dank je!

   Linda voor den Dag — Heverlee, België

   Kappersnieuwsbrief

   Meld je aan voor de Haarvriendelijk nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe cursusdata, trainingen en ontwikkelingen op kappersgebied.