Online trainingen

HAARVRIENDELIJK’S
Meld je aan!

Online training ‘Ingrediënten deel 3: theorie voor krullenkappers’

Let op!   Deze training is komen te vervallen en je kunt je hier dan ook niet meer voor aanmelden. Dit onderwerp komt terug in een nieuwe vorm. Houd het trainingenoverzicht of onze Facebookpagina in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden.

De online training met theorie voor krullenkappers op het gebied van haarverzorging voor deze specifieke groep klanten is bedoeld voor krullenkappers, natuurkappers, eco-vriendelijke kappers en voor elke kapper die interesse heeft in het goed kunnen behandelen van krullend haar. De training duurt één dag. Het naslagwerk wordt voorafgaand aan de training opgestuurd.

In 2024 wordt een hernieuwde tweedaagse ingrediëntentraining gelanceerd op het gebied van ingrediëntenleer toegespitst op haar- en hoofdhuidproblemen!

Als krullenkapper weet jij heel goed hoe je het beste krullen knipt en vaak ook wel welke producten je voor het haar adviseert. Maar gezonde en mooie krullen hebben meer aandacht nodig dan alleen een goede coupe en de juiste kniptechniek.

Veel krullenklanten volgen de Curly Girl (CG)-methode of misschien wel de ECO CG-methode. Wat weet jij daarvan en kun je buiten deze theorie ook daadwerkelijk goed uitleg geven? Weet je ook wat er mis kan gaan als mensen deze methodes niet goed interpreteren? De consument is vaak goed geïnformeerd, maar heeft jouw specialistische kennis nodig om dé juiste keuze te maken die past bij hun haarkenmerken. Verzorgen van beschadigd haar, aanvullen met proteïne of moisture en zoveel mogelijk schade voorkomen is de eerste stap naar een gezonde bos krullen. En waarom reageert krullend haar zo heel anders dan het minder krullende of steil haar? In deze training leer je daar alles over!

Nog steeds wassen en verzorgen veel krullenklanten hun krullen met drogisterijartikelen. Dit omdat de markt van de consumentenhaarverzorging mensen met krullen als een nieuwe doelgroep ziet waar vol op in wordt gezet. Misleidende marketingclaims, slechte informatie én slechte ingrediënten helpen jouw klant vooral aan een volle badkamerkast, maar niet direct aan een mooie en gezonde bos met krullen.

Het is niet noodzakelijk Deel 1 en Deel 2 te volgen voordat je deze training volgt, maar de kennis uit die trainingen zal je wel helpen bij het advies naar je klanten toe.

Banner Ingrediëntentraining 3: krullen

Wij als kapper willen de klant tips en adviezen geven om zo tot een betere – en vaak natuurlijkere – keuze te komen en zo te zorgen dat ze weet wat het haar nodig heeft, en welke manier van behandelen en producten daarbij passen. Dit wordt in deze training uiteengezet op basis van betrouwbare bronnen en herleidbare merkonafhankelijke informatie.

Deze training is niet alleen voor de ervaren krullenkapper, ook de startende kapper die zich meer wil richten op klanten met krul zal hier direct mee aan de slag kunnen.

Doel
Waarom is het belangrijk om dit te weten? De klant verwacht van jou als expert op het gebied van krullen veel meer dan van een ‘normale’ kapper. Vaak zijn dit klanten die zelf ook de nodige research hebben gedaan en dus goed ingelezen zijn. Alleen, ze hebben niet jouw ervaring met allerlei typen krullend haar. Daarin ben jij als kapper nog steeds in het voordeel. Benut dit voordeel en zorg dat je het duurdere tarief voor de krulkniptechnieken waard maakt. Een advies op maat voor de krullenklant is essentieel. In deze training worden kennis en inzichten met je gedeeld die het je makkelijker maken om voor jouw bewuste klanten de meest passende producten voor krullend haar te adviseren.

Lees verder voor de inhoud van het programma, de praktische informatie en wat cursisten zeggen. Voor informatie over nascholingen voor Haarvriendelijke Kappers check het nascholingenoverzicht.

Inhoud programma training ‘Ingrediënten deel 3: theorie voor krullenkappers’

  De te behandelen onderwerpen van deze training
  • De opbouw en structuur van krullend haar
  • Verdeling haartypen, krultypen
  • Bepalen van haareigenschappen
  • Uitleg haareigenschappen zoals porositeit en elasticiteit
  • De invloed van haarschade op het krulpatroon
  • De invloed van sommige ingrediënten op het krulpatroon
  • Uitleg variabelen die het haar beïnvloeden
  • Proteïne voor het haar, wanneer wel/niet, proteïne overload
  • Moisture voor het haar, wanneer wel/niet, moisture overload
  • Uitleg ontstaan build-up en goede wasgewoonten
  • Wasroutines krullend haar: beschermen maar wel reinigen

  Passie

  “Door deze trainingen ben ik ook gaan kijken waar ik ben met mijn bedrijf. Het heeft me aangezet tot nadenken en ben zo stapje voor stapje gaan uitbreiden met mijn kennis. Dankjewel Annie voor deze leerzame en informatieve cursussen. Ik volg nu nog meer mijn passie!!”

  Bianca Krijgsman – Moods Hairsalon

  Andere trainingen voor Haarvriendelijke Kappers

  Voorafgaand aan deze training zijn de online training ‘Ingrediënten deel 1: introductie’ en  Ingrediënten deel 2: verdieping voor natuurkappers ondersteunend en aan te raden. Andere online trainingen van Haarvriendelijk die je momenteel kunt volgen, zijn de haar- en hoofdhuidspecialisatie Kapperscursus ‘Huid en haar’ en het vervolg daarop: Vervolgcursus ‘Huid en haar’ – Behandelprotocollen. Online nascholingen zijn ‘Voeding en voedingsstoffen’ en de training over Covid. Houd onze nieuwsbrief of Facebookpagina in de gaten voor volgende data.

  Trainster Annie Kok

  Onderscheid je voor je klanten met kennis over ingrediënten van je  natuurlijke producten!

  Hey Annie, ik wilde je nog bedanken voor de workshop van gisteren. Ik vond het zo n fijne cursus! Wat een werk moet dat geweest zijn! Je hebt me zo geïnspireerd dat ik er aan tafel niet over uitgepraat raakte😀. Heerlijk dit had ik even nodig voor in mijn kapsalonnetje. Dank je!

  Linda voor den Dag — Heverlee, België

  Kappersnieuwsbrief

  Meld je aan voor de Haarvriendelijk nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe cursusdata, trainingen en ontwikkelingen op kappersgebied.