Online trainingen

Nieuw
Meld je aan!

Online training: ‘Ingrediënten deel 2:

verdieping voor natuurkappers’

Naar aanleiding van de maatregelen omtrent COVID-19 biedt Haarvriendelijk haar trainingen online aan. Houd je kennis op peil vanuit je luie stoel en ontvang Haarvriendelijk bij je thuis!

De online training met verdieping over ingrediënten in haarverzorgingsproducten is bedoeld voor natuurkappers, eco-vriendelijke kappers en voor elke kapper die het belangrijk vindt om meer te weten over zuiver natuurlijke ingrediënten. De training duurt één dag. Het naslagwerk à 80 pagina’s wordt voorafgaand aan de training opgestuurd.

Let op: Om je voor ‘Ingrediënten deel 2: verdieping voor natuurkappers’ in te kunnen schrijven dien je eerst de online training: ‘Ingrediënten deel 1: introductie’ gevolgd te hebben!

Als kapper weten we vaak veel over de werkzame stoffen in onze shampoos en conditioners. Maar als het gaat over hulpstoffen als reinigers en conserveringsmiddelen of de pH-waarde van het product, vinden we het lastiger worden. Snap jij hoe de wasactieve stoffen in de shampoos werken? Kun je uitleggen wat een sulfaatvrije shampoo is? En klopt die benaming wel?
Nog steeds wassen en verzorgen veel mensen het haar met drogisterijartikelen. Het is niet altijd makkelijk om hun uit te leggen wat het verschil is tussen het artikel bij de duurzame drogisterijketen of bij de natuurkapper. Met de juiste kennis kun jij dit haarfijn aangeven. 

De informatie die in deze training wordt gedeeld is merkonafhankelijk en toepasbaar op alle (natuur)producten op de professionele kappersmarkt.  

Doel
Waarom is het belangrijk om dit te weten? Simpel: mensen met huid- en haarproblemen, haaruitval of allergie hebben baat bij het vermijden van synthetische reinigers, conserveringsmiddelen en andere uitdrogende en prikkelende stoffen. Een goed advies voor je klant is dus essentieel. In deze training worden kennis en inzichten met je gedeeld die het je makkelijker maken om voor jouw bewuste klanten de meest passende natuurproducten te adviseren.

Lees verder voor de inhoud van het programma, de praktische informatie en wat cursisten zeggen. Voor informatie over nascholingen voor Haarvriendelijke Kappers check het nascholingenoverzicht.

Datum Training Kosten
Zo 15/11/20 Online training ‘Ingrediënten deel 2: verdieping voor natuurkappers € 190,00
Ma 30/11/20 Online training ‘Ingrediënten deel 2: verdieping voor natuurkappers € 190,00
Zo 24/01/21 Online training ‘Ingrediënten deel 2: verdieping voor natuurkappers € 190,00
Ma 22/03/21 Online training ‘Ingrediënten deel 2: verdieping voor natuurkappers € 190,00

Prijzen ex. btw

Inhoud programma training ‘Ingrediënten deel 2: verdieping voor natuurkappers’

  De te behandelen onderwerpen van deze training
  • Functie en werking van shampoo
  • Werking wasactieve stoffen (sulfaten)
  • Haaruitval door low poo/no poo
  • Therapeutische inzetbaarheid leem/klei bij hoofdhuidproblemen
  • Werkzaamheid en opneembaarheid van plantenoliën (zowel door haar én huid)
  • De meest voorkomende kruiden in plantenkleuring onderzocht op werkzaamheid hoofdhuid
  • Waarom is de pH-waarde van haarverzorgingsproducten belangrijk voor de gezondheid van haar en huid?
  De te behandelen inhoudsstoffen van deze training
  • De vier groepen reinigers: wat is het verschil
  • Thickening agents – Bindmiddelen
  • Buffering agents – pH-regelaars
  • Alcoholen (vet- en harde alcohol)
  • Conserveermiddelen
  • Eiwitten/Proteïne
  • Humectants
  • Emulgatoren

  Praktische gegevens

  Tijdstip

  De online training ‘Ingrediënten deel 2: verdieping voor natuurkappers’ duurt 7 uur. We starten om 9.30 tot 16.30 uur. We onderbreken de training met een lunchpauze van een half uur.

  Kosten

  De kosten voor de online training ‘Ingrediënten deel 2: verdieping voor natuurkappers’ zijn € 190,00 excl. btw.
  Dit bedrag is inclusief de digitale hands-out, geprint lesmateriaal en verzendkosten. Bij aanmelding ontvang je de factuur, te voldoen binnen 7 dagen. Het lesmateriaal wordt verstuurd zodra de betaling is ontvangen.

  Accreditatie/erkenning

  Bij voltooiing van de online training ‘Ingrediënten deel 2: verdieping voor natuurkappers’ ontvang je per e-mail een certificaat van deelname. Als je al geregistreerd staat in de Haarvriendelijke Kappersindex op de website van Haarvriendelijk telt deze online training mee voor de geldigheid van je registratie. 

  Annuleringsvoorwaarden

  Uiterlijk 6 weken voor de start van de cursus kun je je kosteloos afmelden. Bij een afmelding na deze termijn, wordt de helft van het cursusbedrag in rekening gebracht, waarop je een factuur ontvangt. Lees de details over annuleren in de Algemene voorwaarden.

  Hoe werkt het?

  De online training wordt gegeven met het videoprogramma Zoom. Je kan de training volgen vanaf je desktop computer, laptop, tablet of smartphone (pc/mac/Android/iOS).

  Installeer het videoprogramma Zoom. Kijk op hun website voor systeemvereisten en hulp bij installatie. Je hoeft er geen account aan te maken. Twee dagen voor de webinar ontvang je een e-mail van Haarvriendelijk met de link naar het webinar.

  Zorg dat je een kwartier van tevoren klaar bent, om er zeker van te zijn dat je beeld en geluid werken en je niets mist van de training.

  Trainer

  Deze cursus wordt gegeven door Annie Kok, oprichtster van Haarvriendelijk.nl. Zij brengt haar jarenlange ervaring en duurzame inzichten op haargezondheidsgebied op een enthousiaste manier over. 

  Incompany

  Wil je met je hele team deze training volgen, op maat voor jouw team? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek online voor jouw organisatie gegeven worden met de inhoud op jullie wensen afgestemd. Neem contact op voor de mogelijkheden en tarieven.

  Kort maar krachtig

  “De nascholing Verdieping ingrediënten voor De Haarvriendelijke Kapper was kort maar krachtig, en erg duidelijk. Ik kan nu aan klanten uit te leggen wat er in shampoos zit en weet nu beter welk advies te geven bij hoofdhuidproblemen. De nieuw vergaarde kennis combineert mooi met mijn opleiding als herboriste.”

  Linda voor den Dag – Heverlee, België

  Andere trainingen voor Haarvriendelijke Kappers

  Voorafgaand aan deze training dient de online training ‘Ingrediënten deel 1: introductie’ te zijn gevolgd. Andere online trainingen van Haarvriendelijk die je momenteel kunt volgen, zijn de haar- en hoofdhuidspecialisatie Kapperscursus ‘Huid en haar’ en de online nascholing ‘Voeding en voedingsstoffen’. Houd onze nieuwsbrief of Facebookpagina in de gaten voor volgende data en locatie mochten de geplande trainingen je niet uitkomen.

  Aanmeldingsformulier

  Ik meld me aan voor de:
  Factuurgegevens
  Functie*

  Achtergrond


  Nieuwsbrief

  Vink onderstaande optie aan als je op de hoogte gehouden wilt worden door Haarvriendelijk over activiteiten en ander nieuws over natuurlijke haarverzorging en duurzaamheid in het kappersvak.

  Privacyvoorwaarden

  Trainer Annie Kok

  Onderscheid je voor je klanten met kennis over ingrediënten van je  natuurlijke producten!

  Hey Annie, ik wilde je nog bedanken voor de workshop van gisteren. Ik vond het zo n fijne cursus! Wat een werk moet dat geweest zijn! Je hebt me zo geïnspireerd dat ik er aan tafel niet over uitgepraat raakte😀. Heerlijk dit had ik even nodig voor in mijn kapsalonnetje. Dank je!

  Linda voor den Dag — Heverlee, België

  Kappersnieuwsbrief

  Meld je aan voor de Haarvriendelijk nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe cursusdata, bij- en nascholingen en ontwikkelingen op kappersgebied.