Online trainingen

HAARVRIENDELIJK’S
Meld je aan!

Online training: ‘Ingrediënten deel 2:
verdieping voor natuurkappers’

Naar aanleiding van de maatregelen omtrent COVID-19 biedt Haarvriendelijk haar trainingen online aan. Houd je kennis op peil vanuit je luie stoel en ontvang Haarvriendelijk bij je thuis!

De online training met verdieping over ingrediënten in haarverzorgingsproducten is bedoeld voor natuurkappers, eco-vriendelijke kappers en voor elke kapper die het belangrijk vindt om meer te weten over zuiver natuurlijke ingrediënten. De training duurt één dag. Het naslagwerk à 80 pagina’s wordt voorafgaand aan de training opgestuurd.

In deze training wordt ingegaan op een natuurlijke behandeling van haar- en huidproblemen. De onderwerpen die behandeld worden sluiten aan op de visie van natuur- en eco-kappers die zoveel mogelijk werken met natuurlijke en haarvriendelijke stoffen en producten. De onderwerpen die worden besproken zijn het gebruik van leem/klei op de hoofdhuid en het haar, etherische oliën, plantenoliën, hydrolaten en ook wordt er aandacht besteedt aan de werking van natuurlijke haarkleuringen op basis van planten. Mocht jij interesse hebben in een natuurlijkere benadering van haar- en hoofdhuidproblemen dan is dit dé training die je op weg helpt hierin. Je leert een recept op maat te maken voor jouw klant en daarnaast ook de do’s en don’ts hierin. Deze training gaat dus alleen in op zuiver natuurlijke ingrediënten en de natuurlijke behandeling van haar en huid. Heb jij meer interesse in de samenstelling van natuurlijke of synthetische shampoo en conditioners? Meld je dan aan voor Deel 1: ‘Introductie Ingrediëntenleer’. 

De informatie die in deze training wordt gedeeld is merkonafhankelijk en toepasbaar op alle (natuur)producten op de professionele kappersmarkt.

Banner ingrediënten 2: verdieping voor natuurkappers

 

Doel
Waarom is het belangrijk om dit te weten? Simpel: mensen met huid- en haarproblemen, haaruitval of allergie hebben baat bij het vermijden van synthetische reinigers, conserveringsmiddelen en andere uitdrogende en prikkelende stoffen. Een goed advies voor je klant is dus essentieel. In deze training worden kennis en inzichten met je gedeeld die het je makkelijker maken om voor jouw bewuste klanten de meest passende natuurproducten te adviseren en de juiste haar- en hoofdhuidbehandeling in te zetten..

Lees verder voor de inhoud van het programma, de praktische informatie en wat cursisten zeggen. Voor informatie over nascholingen voor Haarvriendelijke Kappers check het nascholingenoverzicht.

Datum Training Kosten
Ma 04/10/21 Online training ‘Ingrediënten deel 2: verdieping voor natuurkappers € 190,00
Ma 22/11/21 Online training ‘Ingrediënten deel 2: verdieping voor natuurkappers € 190,00

Prijzen ex. btw

Inhoud programma training ‘Ingrediënten deel 2: verdieping voor natuurkappers’

  De te behandelen onderwerpen van deze training
  • Bespreken van het nut van natuurlijke huid- en haarverzorging
  • Inzetten van leem/klei bij build-up van haar en huid
  • Inzetten van leem/klei bij huidproblemen
  • Uitleg werking verschillende soorten klei/leem
  • Manier van werken met klei/leem, de do’s en don’ts
  • Combineren van klei/leem met kruiden, etherische olie en plantenolie
  • Inzetten van plantenoliën op haar en huid
  • Werking hydrolaten op haar en huid
  • Toepassing en werking van plantenkleuringen

  Praktische gegevens

  Tijdstip

  De online training ‘Ingrediënten deel 2: verdieping voor natuurkappers’ duurt 7 uur.
  Op zondag starten we om 9.00 tot 16.00 uur.
  Op maandag starten we om 10.00 tot 17.00 uur.
  We onderbreken de training met een lunchpauze van een half uur.

  Kosten

  De kosten voor de online training ‘Ingrediënten deel 2: verdieping voor natuurkappers’ zijn € 190,00 excl. btw.
  Dit bedrag is inclusief de digitale hands-out, geprint lesmateriaal en verzendkosten. Bij aanmelding ontvang je de factuur, te voldoen binnen 14 dagen. Het lesmateriaal wordt in de week voor de training verstuurd.

  Accreditatie/erkenning

  Bij voltooiing van de online training ‘Ingrediënten deel 2: verdieping voor natuurkappers’ ontvang je per e-mail een certificaat van deelname. 

  Annuleringsvoorwaarden

  Uiterlijk 6 weken voor de start van de cursus kun je je kosteloos afmelden. Bij een afmelding na deze termijn, wordt de helft van het cursusbedrag in rekening gebracht, waarop je een factuur ontvangt. Lees de details over annuleren in de Algemene voorwaarden.

  Hoe werkt het?

  De online training wordt gegeven met het videoprogramma Zoom. Je kan de training volgen vanaf je desktop computer, laptop, tablet of smartphone (pc/mac/Android/iOS).

  Installeer het videoprogramma Zoom. Kijk op hun website voor systeemvereisten en hulp bij installatie. Je hoeft er geen account aan te maken. Twee dagen voor de training ontvang je een e-mail van Haarvriendelijk met de link naar lesomgeving van ZOOM.

  Zorg dat je een kwartier van tevoren klaar bent, om er zeker van te zijn dat je beeld en geluid werken en je niets mist van de training.

  Trainer

  Deze cursus wordt gegeven door Annie Kok, oprichtster van Haarvriendelijk.nl. Zij brengt haar jarenlange ervaring en duurzame inzichten op haargezondheidsgebied op een enthousiaste manier over. 

  Incompany

  Wil je met je hele team deze training volgen, op maat voor jouw team? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek online voor jouw organisatie gegeven worden met de inhoud op jullie wensen afgestemd. Neem contact op voor de mogelijkheden en tarieven.

  Kort maar krachtig

  “De nascholing Verdieping ingrediënten voor De Haarvriendelijke Kapper was kort maar krachtig, en erg duidelijk. Ik kan nu aan klanten uit te leggen wat er in shampoos zit en weet nu beter welk advies te geven bij hoofdhuidproblemen. De nieuw vergaarde kennis combineert mooi met mijn opleiding als herboriste.”

  Linda voor den Dag – Heverlee, België

  Andere trainingen voor Haarvriendelijke Kappers

  Voorafgaand aan deze training dient de online training ‘Ingrediënten deel 1: introductie’ te zijn gevolgd. Na deze training volgt ‘Ingrediënten deel 3: theorie voor krullenkappers’. Andere online trainingen van Haarvriendelijk die je momenteel kunt volgen, zijn de haar- en hoofdhuidspecialisatie Kapperscursus ‘Huid en haar’ en het vervolg daarop: Vervolgcursus ‘Huid en haar’ – Behandelprotocollen. Online nascholingen zijn ‘Voeding en voedingsstoffen’ en de training over Covid. Houd onze nieuwsbrief of Facebookpagina in de gaten voor volgende data.

   Aanmeldingsformulier

   Ik meld me aan voor de:


   Factuurgegevens
   Functie*

   Achtergrond


   Nieuwsbrief

   Vink onderstaande optie aan als je op de hoogte gehouden wilt worden door Haarvriendelijk over activiteiten en ander nieuws over natuurlijke haarverzorging en duurzaamheid in het kappersvak.

   Privacyvoorwaarden

   Annie Kok, trainster van de Ingrediëntentraining deel 2: verdieping voor natuurkappers

   Onderscheid je voor je klanten met kennis over ingrediënten van je  natuurlijke producten!

   Hey Annie, ik wilde je nog bedanken voor de workshop van gisteren. Ik vond het zo n fijne cursus! Wat een werk moet dat geweest zijn! Je hebt me zo geïnspireerd dat ik er aan tafel niet over uitgepraat raakte😀. Heerlijk dit had ik even nodig voor in mijn kapsalonnetje. Dank je!

   Linda voor den Dag — Heverlee, België

   Kappersnieuwsbrief

   Meld je aan voor de Haarvriendelijk nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe cursusdata, bij- en nascholingen en ontwikkelingen op kappersgebied.