Online trainingen

Nieuw
Meld je aan!

Online Kapperscursus ‘Huid en haar’

Naar aanleiding van de maatregelen omtrent COVID-19 is Haarvriendelijk gestart met online trainingen. De Kapperscursus ‘Huid en haar’ wordt naast de online editie met ingang van september 2020 ook weer op locatie gegeven!

De 2-daagse online Kapperscursus ‘Huid en haar’ tilt je kennis over haar- en huidproblemen naar een hoger niveau. Op de huidige kappersopleidingen wordt er te weinig aandacht besteed om een passend antwoord te geven op een steeds complexer wordende haar- en huidproblematiek. Deze uit vier modules bestaande specialisatie vormt een brug tussen de opleiding en de praktijk, waardoor jij je klanten effectief kunt helpen.

De cursus wordt online gegeven en is bedoeld voor kappers, haarwerkers en andere geïnteresseerden die beroepsmatig met huid- en haarproblematiek te maken hebben. Vanuit duurzaam perspectief leer je hoe je je klanten verder kunt helpen bij acute of chronische klachten. Het programma is praktijkgericht met een goede dosis theorie zodat je er meteen mee aan de slag kunt in je salon zodra we weer open mogen.
Lees verder voor de inhoud van het programma, de praktische informatie en ervaringen van cursisten. Voor eerdere deelnemers is er nu ook het nascholingsprogramma.

 

Datum Training Kosten
Ma 11/01/21 en ma 18/01/21 Online Kapperscursus ‘Huid en haar’ € 309,50
Zo 07/03/21 en zo 21/03/21 Online Kapperscursus ‘Huid en haar’ € 309,50
Ma 12/04/21 en ma 19/04/21 Online Kapperscursus ‘Huid en haar’ € 309,50

Prijzen ex. btw

Inhoud van de Kapperscursus ‘Huid en haar’

Module 1: Psoriasis
 • Introductie in de anatomie van de huid behorende bij psoriasis
 • Wat is psoriasis en welke vormen zijn er?
 • Wat is eraan te doen? Wat zet men in als medicatie?
 • Wat kunnen wij eraan doen? Praktische adviezen in de salon
 • Welke haarverzorgingsingrediënten kun je beter vermijden, of juist inzetten?
 • Welke voeding is belangrijk bij psoriasis?
 • Welke uitwendige therapieën kunnen ingezet worden bij psoriasis (kruiden/etherische olie)?
Module 2: Eczeem
 • Anatomie van de huid behorende bij eczeem
 • Wat is eczeem?
 • Welke vormen van eczeem zijn er?
 • Contactallergie: bijv. voor parfum of haarverf (ppd-allergie)
 • Wat is eraan te doen? Welke medicatie wordt ingezet?
 • Wat kunnen wij eraan doen? Praktische adviezen voor in de salon;
 • Welke haarverzorgingsingrediënten kunnen beter vermeden worden?
 • Welke haarverzorgingsingrediënten kunnen juist helpen bij eczeem?
 • Welke voeding kan helpen bij dermatitis?
 • Welke uitwendige therapieën kunnen ingezet worden bij dermatitis (kruiden/etherische olie)?
Module 3: Alopecia (haaruitval)
 • Anatomie van het haar
 • Welke vormen van haaruitval (alopecia) zijn er?
 • Welke oorzaken van haaruitval zijn er?
 • Welke medicatie wordt ingezet?
 • Wat kunnen wij eraan doen?
 • Welke haarverzorgingsingrediënten mijden bij alopecia?
 • Welke voeding kan helpen bij alopecia?
 • Welke uitwendige therapieën kunnen ingezet worden bij alopecia?
Module 4: Huidkanker en zonschade
 • Anatomie en fysiologie van melanine (aanmaak van pigment)
 • Waardoor kan huidkanker ontstaan?
 • Wat is zonschade?
 • Hoe herken je actinische keratose?
 • Hoe gevaarlijk zijn de vormen van huidkanker?
 • Hoe herken je een basaalcelcarcinoom?
 • Hoe herken je een plaveiselcelcarcinoom?
 • Wat zijn de punten waar je op moet letten (ABCD-methode)
 • Beoordelen van (moeder)vlekken op groei, kleur, vorm en grootte.

Praktische gegevens

Tijdstip

De online Kapperscursus ‘Huid en haar’ duurt 2 x 7 uur. We starten om 9.30 tot 16.30 uur. We onderbreken de training met een lunchpauze van een half uur.

Kosten

De kosten voor de 2-daagse Online Kapperscursus ‘Huid en haar’ zijn € 309,50 excl. btw. Dit bedrag is inclusief de digitale hands-out, de Haarvriendelijk cursusmap en verzendkosten. Bij aanmelding ontvang je de factuur, te voldoen binnen 7 dagen. De cursusmap wordt verstuurd zodra de betaling is ontvangen.

Accreditatie/erkenning

Bij voltooiing van de Online Kapperscursus ‘Huid en haar’ ontvang je een certificaat van deelname. Ook word je op persoonlijke titel met de gegevens van je salon opgenomen in de Haarvriendelijke Kappersindex op de website van Haarvriendelijk. Hierin vinden klanten een kapper bij hun in de buurt die deze nieuwe expertise inzet en hebben daarmee een betrouwbaar adres voor hun behandeling.

Annuleringsvoorwaarden

Uiterlijk 6 weken voor de start van de cursus kun je je kosteloos afmelden. Bij een afmelding na deze termijn, wordt de helft van het cursusbedrag in rekening gebracht, waarop je een factuur ontvangt. Lees de details over annuleren in de Algemene voorwaarden.

Hoe werkt het?

De online training wordt gegeven met het videoprogramma Zoom. Je kan de training volgen vanaf je desktop computer, laptop, tablet of smartphone (pc/mac/Android/iOS).

Installeer het videoprogramma Zoom. Kijk op hun website voor systeemvereisten en hulp bij installatie. Je hoeft er geen account aan te maken. Twee dagen voor de webinar ontvang je een e-mail van Haarvriendelijk met de link naar het webinar.

Zorg dat je een kwartier van tevoren klaar bent, om er zeker van te zijn dat je beeld en geluid werken en je niets mist van de training.

Trainer

Deze cursus wordt gegeven door Annie Kok, oprichtster van Haarvriendelijk.nl. Zij brengt haar jarenlange ervaring en duurzame inzichten op haargezondheidsgebied op een enthousiaste manier over. 

Incompany

Wil je met je hele team deze training volgen, op maat voor jouw team? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek online voor jouw organisatie gegeven worden met de inhoud op jullie wensen afgestemd. Neem contact op voor de mogelijkheden en tarieven.

Aanrader!

“Echt een aanrader de training van Annie van Natuurpraktijk Haarvriendelijk. Veel info, duidelijk, fijne sfeer. Een echte toevoeging voor elke kapper die bewust met zijn of haar vak bezig is. Fijn dat er mensen zijn zoals Annie die zich inzetten voor een bewustere wereld. Verander de wereld begin bij de juiste kennis!”

Judith Bindels – Venray

Erg leerzaam

“Afgelopen september de training ‘Huid en haar’ gevolgd, erg leerzaam en de lessen werden vol passie en enthousiasme gegeven.”

Mariëlle van Nimwegen

Vrolijke en heldere spirit

“Wat heb jij een mooie vrolijke en heldere spirit! Waaw, zo aanstekelijk! Bedankt voor alle inspiratie en kennis! Honger naar meer van dat!”

Karolien D’Hondt

Absoluut een must!

“Annie Kok verzorgt cursussen voor huid en haar. Haar inzet en enthousiasme voor het vak zijn alleen maar aan te raden. Deze cursus is zeker voor iedere salon die bezig is met de toekomst van zijn of haar salon absoluut een must!!”

Lucy Stefanutto van Ree

Grote kennis van huidproblemen op de hoofdhuid

“Annie heeft een grote kennis van huidproblemen op de hoofdhuid en kan hierover deskundig adviseren en met veel enthousiasme vertellen. Ook voor natuur- en huidvriendelijk kleuren ben je bij haar aan het juiste adres.”

Catharine van Everdingen — Chorus Founder, Botanical Beauty

Zeer waardevol

“Annie heeft als missie zoveel mogelijk kappers op te leiden tot professionals die goed onderbouwd (product)advies kunnen geven aan klanten over de gezondste keuze in haarverzorgingsproducten. Doel is om kappers bewust te laten worden van hoe bijzonder onze huid als orgaan is. Daarnaast hoe ingrediënten van invloed zijn op de gezondheid van dit orgaan. Zij wil kappers verder laten kijken dan het verhaal van de vertegenwoordiger. In haar lessen laat ze ook filmpjes zien. Heel handig voor kappers die vaak een leerstijl hebben die visueel is.”

Danielle Monsels — Rotterdam

Van binnen naar buiten werken

“Wij als kappers zijn een doorgeefluik naar onze klanten en wij registreren vaak als eerste hoofd- of huidaandoeningen die de klant niet in de gaten heeft of gewoon eenvoudigweg niet kan zien. Daarom vond ik de Kapperscursus Huid en Haar heel waardevol. Annie is een gepassioneerd vertelster en weet waar ze het over heeft. Daarnaast weet Annie Kok veel over haarkleuren op een veilige manier voor mensen met een allergie of mensen die ziek zijn of zijn geweest.”

Astrid van Look — Gorinchem

Andere trainingen voor Haarvriendelijke Kappers

Andere online trainingen van Haarvriendelijk die je momenteel kunt volgen zijn de online nascholing ‘Voeding en voedingsstoffen’ en de online trainingen over ingrediënten ‘Ingrediënten deel 1: introductie’ en ‘Ingrediënten deel 2: verdieping voor natuurkappers’. Houd onze nieuwsbrief of Facebookpagina in de gaten voor volgende data en locatie.

 

Aanmeldingsformulier

Ik meld me aan voor de :Factuurgegevens
Functie*

Achtergrond


Nieuwsbrief

Vink onderstaande optie aan als je op de hoogte gehouden wilt worden door Haarvriendelijk over activiteiten en ander nieuws over natuurlijke haarverzorging en duurzaamheid in het kappersvak.

Privacyvoorwaarden

Trainer Annie Kok

Onderscheid je voor je klanten met kennis over haarproblematiek!

Annie kok, de beste. Ongelofelijk veel kennis en uitgebreide info en map. Je leert er heel veel bij, duidelijke foto s en filmpjes en een professionele map met alle leerstof in die je mee naar huis krijgt. Deze kan je telkens weer aanvullen met meerdere info als je later nog een opleiding volgt; zoals ingrediëntenleer, ingrediënten natuurkapper, enz.. een echte aanrader!

Claudia Nelen — Essen (BE)

Kappersnieuwsbrief

Meld je aan voor de Haarvriendelijk nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe cursusdata, bij- en nascholingen en ontwikkelingen op kappersgebied.