Masteropleiding

HAARVRIENDELIJK’S
Meld je aan!

Hybride Masteropleiding ‘De Haarvriendelijke Kapper’

Ontdek het hybridetraject van Haarvriendelijk!

In 2024 biedt Haarvriendelijk de unieke mogelijkheid om de Masteropleiding ‘De Haarvriendelijke Kapper’ middels een hybride traject te volgen. Dit traject vormt een combinatie van 8 lesdagen verspreid over 2024 op een schitterende natuurlocatie te Apeldoorn, in een groep van maximaal 15 cursisten. Daarnaast heb je gedurende 18 maanden volledige toegang tot de online Masteropleiding ‘De Haarvriendelijke Kapper’ om op je eigen tempo het lesmateriaal door te werken en te herhalen naar wens. 

Lesdag Hybride Masteropleiding ‘De Haarvriendelijke Kapper’ in Het Leeste in Apeldoorn

De Masteropleiding ‘De Haarvriendelijke Kapper’ is hét traject voor haarprofessionals waarin jij kennis en kunde ontwikkelt in de haar- en hoofdhuidproblematiek, ingrediënten van haarverzorgingsproducten, voeding voor huid en haar, gezond werken en duurzaam ondernemerschap, inclusief een module marketing om jezelf en je salon effectief in de markt te zetten.

Ik rondde net de eerste module af en ben super enthousiast!
Het is heel diepgaand.

Quirina Heylen — Kapsalon KWIBZ, België

Bij de Masteropleiding ‘De Haarvriendelijke Kapper’ heb je de voordelen van online leren én de voordelen van fysiek les volgen samen in één opleiding. Op deze manier investeer je soepel jouw tijd en energie in professionele ontwikkeling. De trainingen van Haarvriendelijk zijn namelijk stuk voor stuk inspirerend, leerzaam en praktisch toepasbaar.

Met haar trainingen wil Haarvriendelijk een brug slaan tussen de huidige kappersopleiding en de praktijk, daarbij inspelend op de huidige ontwikkelingen in het vak met het oog op mens en milieu. De Masteropleiding is waar dit allemaal samenkomt!

Deze opleiding biedt megaveel waardevolle informatie en het beste is dat het niet afhankelijk is van specifieke merken.

Danique & Manon — Daan & Maan Haarboetiek, Apeldoorn

Groepsfoto van de enthousiaste cursisten tijdens de eerste editie van de Hybride Masteropleiding ‘De Haarvriendelijke Kapper’

De Masteropleiding bestaat uit een zorgvuldig opgezet en uitgebreid kwalitatief, continu aangevuld kennisprogramma waarmee jij je onderscheidt in de markt. Met het voltooien van de eerste drie modules behaal je certificering als Haarvriendelijke Kapper en word je opgenomen in de Haarvriendelijk Kappersindex. Na het afronden van de gehele opleiding ontvang je het Masterdiploma ‘De Haarvriendelijke Kapper’.

Op Haarvriendelijk’s eigen e-learningsplatform volg jij thuis vanuit je eigen stoel op je eigen tempo de videolessen, en sta je tijdens de acht live lesdagen in Apeldoorn in contact met de trainer en medecursisten voor ondersteuning en motivatie. . Zo’n leerzame, interactieve en verrijkende opleiding volgde je nog niet eerder! Honderden kappers gingen je al voor bij Haarvriendelijk en hun tevredenheid blijkt uit hun reviews.

 

Hoe ziet de hybride Masteropleiding eruit bij Haarvriendelijk?

Vanaf januari 2024 krijg je toegang tot het e-learningplatform van Haarvriendelijk en jouw Masteropleiding ‘De Haarvriendelijke Kapper’. Je kunt dan al zelf gaan starten met de eerste lessen. Dit hoeft niet. De live lessen starten in februari 2024 en volg je verspreid over 2024. In de live lesdagen bij Het Leesten in Apeldoorn gaan we in acht dagen behandelen wat er ook online in het platform behandeld wordt. Dit gaat niet helemaal lukken: Er staat heel veel informatie in het platform en dat is teveel voor acht lesdagen. Maar het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk kennis middels de live lessen gedeeld wordt. 

Enige zelfstudie thuis middels het e-learningsplatform hoort dus wel bij dit traject. Dat is juist heel waardevol omdat de kracht van herhaling heel belangrijk is in het leertraject. Het voordeel van de live lesdagen is dat er een mogelijkheid is om meer gerichtere vragen te stellen naar aanleiding van de theorie die je op het platform al hebt gevolgd. Zo wordt jouw kennis nog veel meer aangevuld en verrijkt.

Vragen worden beantwoord en er wordt een kleine inleiding gegeven over de volgende lesdag. Zo werk je op je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt door de aangeboden stof. Je hebt tijdens dit hybridetraject van de Masteropleiding ‘De Haarvriendelijke Kapper’ vanaf januari 2024 maar liefst 18 maanden toegang tot het leerplatform en op deze manier heb je ruim de mogelijkheid om alles nog eens rustig terug te zien en door te nemen.

Trots dat ik een Haarvriendelijke Kapper ben!
Ik zie het bij mijn klanten. En zij ook. Mooi gezond haar! En duurzaamheid. Het bijvullen van mijn producten, haren en plastic recyclen.

Petra Kennis — Goldfinger Hairstyling

Je kunt januari 2024 zelf thuis al gaan starten met de eerste videolessen op het platform. Dit hoeft niet. De live Masterlesdagen starten in februari 2024. In de live lesdagen bij Het Leesten in Apeldoorn gaan we in acht dagen zoveel mogelijk behandelen wat er ook online in het platform behandeld wordt. 

Data Masterlesdagen in Apeldoorn

 • Maandag 5 februari 2024 — (voorbij!)
 • Maandag 4 maart 2024
 • Maandag 8 april 2024
 • Maandag 3 juni 2024
 • Maandag 1 juli 2024
 • Maandag 2 september 2024 
 • Maandag 7 oktober 2024
 • Maandag 4 november 2024  

Tijden: Van 10.00 uur tot 16.30 uur. Inloop vanaf 09.30 uur.

Ik word in elk geval helemaal blij van m’n nieuwe groenere manier van werken. Dank voor je inzicht en scholing hierin!

Mirjam Garstman — De Kapster

Inhoudelijke opzet

De Masteropleiding is ingedeeld per module die bestaat uit een aantal vaste onderdelen: een introductie van het onderwerp, een aantal praktische vaardigheden, en tot slot kun je de samenvatting van de behandelde onderwerpen downloaden als hand-out. Het lesmateriaal staat dus voor een groot gedeelte in het platform, na het afronden van de Masteropleiding ontvang je een fysiek naslagwerk. Benieuwd of je alles hebt onthouden? Iedere module wordt afgesloten met een kleine toets die je helpt om de bestudeerde stof eigen te maken.

Leren was nog nooit zo eenvoudig! Dit is de manier van leren die voor iedereen in te passen is in het dagelijks leven. Jij hebt 18 maanden de tijd om in jouw eigen tempo deze kennismodules tot je te nemen en dit wordt volledig ondersteund door de live lesdagen in Apeldoorn!

Wat zit er in deze prijs inbegrepen?

 • Acht lesdagen bij Het Leesten in Apeldoorn, verzorgd met gezonde lunch
 • 18 maanden toegang tot het e-learningplatform met videolessen, referentiemateriaal en toetsen
 • 18 maanden toegang tot alle online live webinars van Haarvriendelijk 
 • Professionele cursusmap als naslagwerk, na afronding van de Masteropleiding
 • Het boek ‘Aromecum’ van Harmen Rijpkema ter waarde van €59,95 als welkomstcadeau (bij directe, volledige betaling)!
 • Uitwisseling en ondersteuning via een besloten Facebookgroep
 • Certificering als Haarvriendelijke Masterkapper
 • Registratie in de Haarvriendelijk Kappersindex
 • Masterdiploma ‘De Haarvriendelijke Kapper’
 • Ondersteunende banners en marketingmaterialen De Haarvriendelijke Kapper

Inmiddels ben ik een ruim jaar bezig met deze Masteropleiding en nog steeds zo blij dat ik hiermee gestart ben!!

Liset Lorkeers — Liset@home

De opleiding die zich aan jouw ritme aanpast

Het grote voordeel van e-learning is dat je altijd en overal toegang hebt tot de dingen die jij wilt leren. Ook in de Hybride Masteropleiding heb je alsnog de mogelijkheid om de opleiding enigszins in je eigen tempo op te pakken.

De modules opgebouwd uit korte onderwerpen zodat je beter kunt focussen op de onderdelen die je aangeboden krijgt. Hoe meer nieuwe leerstof je in één keer in je hoofd probeert te krijgen, hoe groter de kans is dat je bijzaken niet van hoofdzaken kunt onderscheiden, overzicht kwijtraakt en dingen gaat vergeten.

Een ander probleem kan zijn dat je teveel tegelijk wilt en gehaast gaat leren. Kleine stukjes lesstof met korte video’s zorgen ervoor dat jij je aandacht beter vasthoudt en de stof ook daadwerkelijk opneemt. Middels de toegang op het platform van De Haarvriendelijk Kapper is het dus mogelijk de onderwerpen die live besproken zijn nogmaals te beluisteren. Zo kun je thuis de onderwerpen herhalen die je misschien lastig vind of juist heel interessant.

Deze hybride Masteropleiding geeft jou de praktische tools op het gebied van haar en huid, voeding, ingrediëntenleer, duurzaam en gezond werken in het vak en wordt afgesloten met een marketingmodule waardoor jij jouzelf nog beter op de kaart kunt zetten als dé haar- en hoofdhuidspecialist.

Met een enkele opleiding voor de start van je carrière kom je er tegenwoordig niet meer. Jezelf bijscholen, specialiseren en verder ontwikkelen is essentieel. Maar je hebt niet altijd de tijd of de concentratie om direct te starten met een volledige opleiding of training. Daarom biedt Haarvriendelijk vanaf nu het e-learningstraject de Masteropleiding ‘De Haarvriendelijke Kapper’ aan! Dé manier om de basis te leggen voor nieuwe kennis en vaardigheden. In een aantal maanden leer je in slechts een paar minuten per dag nieuwe vaardigheden direct toe te passen in de praktijk!

 

Wat een feest, elke dag even inloggen, een les luisteren of juist nog even opnieuw.

Kim Spit van der Windt — Kim’s Hairstyle, Heijen

Goed gedoseerd

Onze concentratieboog is over het algemeen niet bijzonder lang, we verliezen snel onze aandacht. Als je leert in korte blokken kost het minder moeite om je concentratie te houden. Je focust je dus kort op wat je moet leren en op die manier is je bestede studietijd effectief besteed.

Hoge kwaliteit trainingen

Goede e-learning is meer dan teksten van een scherm lezen. Korte video’s helpen je om de stof beter op te nemen en te begrijpen. Ook kun je direct met de stof aan de slag in de salon. En, als je het toch niet helemaal op hebt gepikt bekijk je de video nog eens of je stelt jouw vraag in de live Zoom-sessies die worden aangeboden in dit traject. Zo wordt de lesstof meer dan zuiver theorie: kennis en vaardigheden worden geïntegreerd om op natuurlijke wijze uit te dragen aan je klanten.

Uniek kappersonderwijs

Het e-learningplatform van Haarvriendelijk is nieuw, maar toch heeft Haarvriendelijk jarenlange ervaring met het geven van zowel training op locatie als online trainingen. In dit e-learningstraject komt alles samen wat Haarvriendelijk in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld, om jou te helpen een nog betere haar- en hoofdhuidspecialist te worden. Dit biedt jou een zekerheid in de aangeboden kwaliteit. Al honderden kappers zijn jou voorgegaan en hebben naar tevredenheid de trainingen van Haarvriendelijk gevolgd, lees hier hun reviews. Je kunt ervan uitgaan dat alle kennis en informatie die in de trainingen van Haarvriendelijk gedeeld wordt ook in dit traject aan bod komt. Zo zal er qua inhoud in het e-learningsplatform geen verschil zijn met de kennis in de losse online trainingen die Haarvriendelijk aanbiedt.


Schrijf je nu in

Ben je overtuigd dat je het hybride Mastertraject van Haarvriendelijk wilt volgen? Ben je ook enthousiast geworden en gemotiveerd om deze uitdaging/specialisatie aan te gaan? Je kunt je alvast inschrijven! Ontvang het Aromecum van H. Rijpkema voor professionals t.w.v. € 59,95 als welkomstcadeau (alleen bij directe, volledige betaling)!

Bedrijfsinschrijving
Wil je als bedrijf voor je medewerkers gebruikmaken van het hybridetraject van Haarvriendelijk? Ook dat kan: voor een vast bedrag volgen al jouw medewerkers dit traject. Dat leidt tot betere prestaties, meer werkplezier en een grotere loyaliteit. Vraag dan een Incompany-offerte aan.

 

Veelgestelde vragen

Kom ik tijdens dit traject ook in de Kappersindex van Haarvriendelijk?

Ja, na de vierde module heb je alles gevolgd qua inhoud van de Kapperscursus ‘Huid en haar’. Je vindt in die module het inschrijfformulier voor de Kappersindex van Haarvriendelijk waar je ingeschreven wordt als Haarvriendelijke Kapper. Ook zijn daar de marketingmaterialen te downloaden die je kunt gebruiken op je website en in je marketinguitingen op bijvoorbeeld sociale media.

Kan ik bij een andere module starten?

Nee, dat kan niet. Ook als alle modules zijn gelanceerd is het nog noodzakelijk om alles te volgen voordat je bijvoorbeeld bij de ingrediëntenmodules komt. Dit is gedaan omdat je bij de latere modules kennis nodig hebt vanuit de eerdere modules. Je komt pas in een volgende module als je de voorgaande module helemaal hebt gevolgd en afgesloten.

Wanneer krijg ik toegang tot het e-learningplatform van De Haarvriendelijke Kapper?

Op 2 januari 2024 krijg je toegang tot platform en kun je dus al een kijkje nemen op het platform. Het is niet noodzakelijk om jezelf voor te bereiden op de eerste cursusdag! Je werkt nog steeds deels op je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt door de aangeboden online videolessen op het platform.

Je hebt tijdens dit hybridetraject van de Masteropleiding ‘De Haarvriendelijke Kapper’ vanaf januari 2024 maar liefst 18 maanden toegang tot het leerplatform en op deze manier heb je ruim de mogelijkheid om alles nog eens rustig terug te zien en door te nemen.

De live lesdagen starten in februari 2024. In de live lesdagen bij Het Leesten in Apeldoorn gaan we in acht dagen zoveel mogelijk behandelen wat er ook online in het platform behandeld wordt.

Inhoud van de Masteropleiding ‘De Haarvriendelijke Kapper’

Let op! De inhoud van de Masteropleiding ‘De Haarvriendelijke Kapper’ is dynamisch, dat wil zeggen, er wordt voortdurend nieuwe informatie toegevoegd, gebaseerd op nieuwe inzichten. Een hele goede reden dus om je in te schrijven voor de Masteropleiding. Onderstaande index geldt dan ook ter indicatie, kijk voor de actuele inhoudsopgave op de website van De Haarvriendelijke Kapper.

MODULE 1: Theorie huid en haar
 • Hoofdstuk 1: Theorie huid
  • Opbouw van de huid
  • Talgaanmaak
  • Huidbarrière
  • Microbioom
  • pH-waarde van de huid
 • Hoofdstuk 2: Theorie haar
  • Opbouw van het haar
  • Eigenschappen, structuur van het haar
  • Verschillende soorten haar
  • Groeicyclus van het haar
  • pH-waarde van het haar
MODULE 2: Huidproblemen – Psoriasis en seborroïsch eczeem
 • Hoofdstuk 1: Psoriasis
  • Wat is het beeld van deze aandoening
  • Wat zijn de klachten bij deze aandoening
  • Wat wordt er regulier ingezet als behandeling
  • Waar kunnen wij in de salon op letten bij klanten met psoriasis
  • Welke ingrediënten en behandelingen gaan we vermijden?
  • Welke salonbehandeling kunnen we wel inzetten voor een psoriasishuid?
  • Speelt voeding en leefstijl een rol bij deze aandoening?
 • Hoofdstuk 2: Seborroïsch eczeem en hoofdroos
  • Kenmerken van seborroïsch eczeem
  • Hoofdroos, het milde broertje
  • Voedingsbodem – hoofdhuid
  • Hoe kunnen we deze huid behandelen in de salon?
  • Welke thuisproducten adviseren we?
  • Wat is het verloop van deze aandoening?
MODULE 3: Huidproblemen – Atopisch eczeem en contactallergie
 • Hoofstuk 1: Atopisch eczeem
  • Wat is atopisch eczeem
  • Welke klachten hebben klanten met dit type eczeem
  • Welke behandelingen en ingrediënten kunnen de huid triggeren?
  • Welke salonbehandelingen en ingrediënten kunnen we inzetten voor een eczeemhuid?
  • Speelt voeding en leefstijl een rol bij deze aandoening?
  • Wat is het atopische syndroom?
 • Hoofstuk 2: Contactallergie
  • Uitleg varianten van contactallergie
  • Kapperseczeem, het ontstaan en het voorkomen van ontstaan
  • Wat is allergie?
  • PPD of parfumallergie
  • Wat kunnen wij betekenen voor klanten met allergieën?
  • Welke haarverzorgingsingrediënten en behandelingen kunnen beter vermeden worden bij allergie?
MODULE 4: Haaruitval (alopecia en andere varianten)
 • Hoofstuk 1: Alopecia androgenetica
  • Verschijningsvormen bij mannen en vrouwen
  • Herkennen van alopecia androgenetica
  • Rol van hormonen, erfelijkheid
  • Inzet van medicatie
 • Hoofstuk 2: Alopecia areata
  • Verschijningsvormen van alopecia areata
  • Is het altijd pleksgewijs?
  • Herkennen van alopecia areata
  • Oorzaken van alopecia areata
  • Kans op herstel van deze aandoening
 • Hoofstuk 3: Diffuus haarverlies
  • Telogeen effluvium
  • Mogelijke oorzaken
  • Kans op herstel
  • Anageen effluvium
  • Post-chemo haar
  • Behandeling post-chemo haar
 • Hoofstuk 4: Verlittekende kaalheid
  • Frontal fibroserende alopecia
  • Beeld FFA en Lichen planopilaris
  • Uitleg proces in de huid
  • Uitleg verlittekening
 • Hoofstuk 5: Haarafbraak
  • Hoofdschimmel
  • Tractie alopecia
  • Trichotillomanie
 • Hoofstuk 6: Huidkanker
  • Herkennen en doorsturen
  • Zonbeschadigingsplekjes
  • Basaalcelcarcinoom
  • Plaveiselcelcarcinoom
  • Melanoom
  • ABCD-methode
  • Beoordelen van (moeder)vlekken op groei, kleur, vorm en grootte
MODULE 5: Voeding
 • Hoofdstuk 1: Voeding en voedingsstoffen voor haar en huid
  • Welke rol speelt voeding in ons vak
  • Klanten met een suboptimale voedingsstatus
  • Huidproblemen waar voeding een grote rol bij speelt
  • Welke voedingsstoffen zijn voor haar en huid heel belangrijk?
  • Uitleg spijsvertering
  • Verdeling en uitleg macronutriënten
  • Nuttige vitaminen en mineralen voor haar en huid
  • De spoorelementen die een rol spelen bij gezondheid van haar en huid
MODULE 6: Ingrediënten haarverzorgingsproducten
 • Hoofstuk 1: Inleiding ingrediëntenleer
  • Marketinguitingen
  • Keurmerken
  • Claimingrediënten
  • Uitleg ingrediëntendeclaratie
 • Hoofdstuk 2: Samenstelling shampoo en conditioners
  • Opbouw van een goed product
  • Functie van shampoo
  • Werking wasactieve stoffen
  • Indeling groepen reinigers
  • Natuurlijke versus synthetische reinigers
  • Milde versus agressieve reinigers
  • Siliconen, alcoholvarianten, conserveringsmiddelen, verdikkingsmiddelen
  • Verschil tussen een natuurlijk en een synthetisch product
  • Afkomst van synthetische ingrediënten
 • Hoofdstuk 3: Inhoud en werking synthetische behandelingen
  • Haarverf, permanente en niet permanente kleuring
  • Omvormingen
  • Keratinebehandelingen
  • Black hair behandelingen
MODULE 7: Natuurlijk werken in het kappersvak

Bij deze module ontvang je een week voor aanvang een startpakket ter waarde van € 100!

 • Hoofdstuk 1 – Natuurlijk behandelen
  • Uitleg van het nut natuurlijke huid- en haarverzorging
  • Inzetten van leem/klei en natuurlijke oliën bij huidproblemen
  • Uitleg werking verschillende soorten klei/leem
  • Manier van werken met klei/leem, de do’s en don’ts
  • Combineren van klei/leem met kruiden, etherische olie en plantenolie
  • Inzetten van plantenoliën op haar en huid
  • Werking hydrolaten op haar en huid
 • Hoofdstuk 2 – Natuurlijk kleuren
  • Toepassing en werking van plantenkleuringen
  • Dekkracht van plantjes
  • Hechting van plantenkleuringen aan het haar
  • Oplossing voor mensen met huidproblemen, haaruitval en allergie
  • Werking van plantenkleuringen op het haar en de huid
 • Hoofdstuk 3: Natuurlijke krullen – theorie voor krullenkappers
  • De opbouw en structuur van krullend haar
  • Verdeling haartypen, krultypen
  • Bepalen van haareigenschappen
  • Uitleg haareigenschappen zoals porositeit en elasticiteit
  • De invloed van haarschade op het krulpatroon
  • De invloed van bepaalde ingrediënten op het krulpatroon
  • Uitleg variabelen die het haar beïnvloeden
  • Proteïne voor het haar, wanneer wel/niet, proteïne overload
  • Moisture voor het haar, wanneer wel/niet, moisture overload
  • Uitleg ontstaan build-up en goede wasgewoonten
  • Wasroutines krullend haar: beschermen maar wel reinigen
MODULE 8: Duurzaam ondernemen – Marketing
 • Hoofdstuk 1: Duurzaam kappersvak
  • Wat is duurzaamheid
  • Uitleg MVO
  • Implementatie van duurzaamheid
  • Voetafdruk
  • Doelgroep bepalen en bereiken
  • Manier van duurzaam ondernemen
  • Afval scheiden, producten
 • Hoofdstuk 2: Ethische aspecten
  • Haarmarkt en de afkomst van haar
  • Vegan (zijde proteïne)
  • Dierproefvrij
  • Palmolie
 • Hoofdstuk 3: Marketing in kappersland
  • Dienstenmarketing
  • Marketinginstrumenten
  • Omgevingsfactoren
  • Consumentengedrag
  • Koopgedrag klant
  • Marketingplanning
  • Actieplan en implementeren

 Praktische gegevens

 

Kosten en betalingsvoorwaarden

De investering in de hybride Masteropleiding ‘De Haarvriendelijke Kapper’ bedraagt € 2.695,00. Het is mogelijk om in termijnen te betalen (maximaal acht). Als je dit wilt, geef dit zeker aan in je aanmelding onderaan deze pagina. Er wordt contact met je opgenomen. Let op: De aanbieding van het welkomstcadeau geldt alleen bij directe betaling!

 Op 2 januari 2024 krijg je toegang tot platform en kun je dus al een kijkje nemen op het platform. De live lesdagen starten in februari 2024. In de live lesdagen bij Het Leesten in Apeldoorn gaan we in acht dagen zoveel mogelijk behandelen wat er ook online in het platform behandeld wordt. 

Accreditatie/erkenning

Met het voltooien van de eerste drie modules behaal je certificering als Haarvriendelijke Kapper en word je opgenomen in de Haarvriendelijk Kappersindex. Na het afronden van de gehele opleiding ontvang je het Masterdiploma ‘De  Haarvriendelijke Kapper’.

Hoe werken de live lesdagen?

De live lesdagen worden verzorgd in Apeldoorn, in het Bospaviljoen ‘t Leesten. Dit is een prachtig gebouw met brasserie ‘t Leesten en het informatiecentrum van Staatsbosbeheer onder één dak. Je kunt hier gratis parkeren en er zijn tal van wandelmogelijkheden. De dag is volledig verzorgd met koffie, thee en een gezonde lunch. 

Adres: Hoenderloseweg 191
7339 GG Ugchelen (naast Apeldoorn) 

Trainer

De Masteropleiding ‘De Haarvriendelijke Kapper’ wordt verzorgd door Annie Kok, oprichtster van Haarvriendelijk.nl. Zij brengt haar jarenlange ervaring en duurzame inzichten op haargezondheidsgebied op een enthousiaste manier over. 

 

Eerste module net afgerond

“Ik rondde net de eerste module af en ben super enthousiast! Het is heel diepgaand. Ik zelf heb een atopische huid en alles wat de huidspecialisten mij doorheen de jaren leerden komt in de cursus uitgebreider en dieper terug waardoor ik mijn huid beter kan begrijpen als ook de huid van mijn klanten. Ik ben blij dat er een cursus als deze bestaat voor kappers want dit zou basiskennis moeten zijn voor ons. Ik kijk ernaar uit om zelf te weten waarvoor welke ingrediënten goed/minder goed zijn in plaats van het te moeten leren van een vertegenwoordiger die mij al dan niet zijn waarheid verkoopt. Hello duidelijkheid en zelfzekerheid rond huid, haar en producten! Bedankt Annie!”

Quirina Heylen – Wiekevorst, België

Zoveel nieuwe kennis

“Supergoed gedaan door jou! Al zoveel nieuwe kennis opgedaan deze weken!”

Liset Lorkeers – Liset@Home, Marienheem

Leerzaam en informatief

“Ik heb verschillende trainingen gevolgd bij Annie. Door deze trainingen is mijn kennis over haar en huid en ons menselijk lichaam duidelijk geworden. Hierdoor kan ik mijn klanten beter adviseren en in makkelijke taal uitleggen wat het is. De trainingen zijn zeer leerzaam en informatief. Dit heeft mijn passie (beroep) nog meer diepgang gegeven en een intenser contact met de klanten.”

Bianca Krijgsman – Moods Hairsalon, Leiderdrop

Erg leerzaam

“Afgelopen september de training ‘Huid en haar’ gevolgd, erg leerzaam en de lessen werden vol passie en enthousiasme gegeven.”

Mariëlle van Nimwegen, Kapsalon Mariëlle’s Styling, Westerbork

Vrolijke en heldere spirit

“Wat heb jij een mooie vrolijke en heldere spirit! Waaw, zo aanstekelijk! Bedankt voor alle inspiratie en kennis! Honger naar meer van dat!”

Karolien D’Hondt, Biokapper Lillith, Kalmthout (BE)

Absoluut een must!

“Annie Kok verzorgt cursussen voor huid en haar. Haar inzet en enthousiasme voor het vak zijn alleen maar aan te raden. Deze cursus is zeker voor iedere salon die bezig is met de toekomst van zijn of haar salon absoluut een must!!”

Lucy Stefanutto van Ree, Liana’s House of Beauty, Veenendaal

Grote kennis van huidproblemen op de hoofdhuid

“Annie heeft een grote kennis van huidproblemen op de hoofdhuid en kan hierover deskundig adviseren en met veel enthousiasme vertellen. Ook voor natuur- en huidvriendelijk kleuren ben je bij haar aan het juiste adres.”

Catharine van Everdingen — Chorus Founder, Botanical Beauty

Zeer waardevol

“Annie heeft als missie zoveel mogelijk kappers op te leiden tot professionals die goed onderbouwd (product)advies kunnen geven aan klanten over de gezondste keuze in haarverzorgingsproducten. Doel is om kappers bewust te laten worden van hoe bijzonder onze huid als orgaan is. Daarnaast hoe ingrediënten van invloed zijn op de gezondheid van dit orgaan. Zij wil kappers verder laten kijken dan het verhaal van de vertegenwoordiger. In haar lessen laat ze ook filmpjes zien. Heel handig voor kappers die vaak een leerstijl hebben die visueel is.”

Danielle Koningstein — Fair4Hair, Rotterdam

Van binnen naar buiten werken

“Wij als kappers zijn een doorgeefluik naar onze klanten en wij registreren vaak als eerste hoofd- of huidaandoeningen die de klant niet in de gaten heeft of gewoon eenvoudigweg niet kan zien. Daarom vond ik de Kapperscursus Huid en Haar heel waardevol. Annie is een gepassioneerd vertelster en weet waar ze het over heeft. Daarnaast weet Annie Kok veel over haarkleuren op een veilige manier voor mensen met een allergie of mensen die ziek zijn of zijn geweest.”

Astrid van Look — Gorinchem

  Aanmeldingsformulier

  Ik meld me aan voor de :

  Betaling in termijnen

  Ik wil graag  in termijnen wilt betalen. Neem aub contact met mij op over het aantal termijnen.

  Factuurgegevens
  Functie*

  Achtergrond


  Nieuwsbrief

  Vink onderstaande optie aan als je op de hoogte gehouden wilt worden door Haarvriendelijk over activiteiten en ander nieuws over natuurlijke haarverzorging en duurzaamheid in het kappersvak.

  Privacyvoorwaarden

  Annie Kok, trainster van de Kapperscursus ‘Huid en haar’

  Onderscheid je voor je klanten met kennis over haarproblematiek!

  Alles wat de huidspecialisten mij doorheen de jaren leerde komt in de cursus uitgebreider en dieper terug waardoor ik mijn huid beter kan begrijpen als ook de huid van mijn klanten.
  — Quirina Heylen, Wiekevorst (BE)

  Supergoed gedaan door jou! Al zoveel nieuwe kennis opgedaan deze weken!
  — Liset Lorkeers, Liset@Home, Marienheem

  Annie Kok, de beste. Ongelofelijk veel kennis en uitgebreide info. Je leert er heel veel bij, duidelijke foto’s en filmpjes. Een echte aanrader!
  — Claudia Nelen, Essen (BE)

  Kappersnieuwsbrief

  Meld je aan voor de Haarvriendelijk nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe cursusdata, trainingen en ontwikkelingen op kappersgebied.