Online trainingen

HAARVRIENDELIJK’S
Meld je aan!

Online training Hoofdhuidbehandelingen

De online training met verdieping over een natuurlijke behandeling van de hoofdhuid is bedoeld voor natuurkappers, eco-vriendelijke kappers en voor elke kapper die het belangrijk vindt om meer te weten over zuiver natuurlijke ingrediënten. De training duurt één dag. Het naslagwerk à 80 pagina’s wordt voorafgaand aan de training opgestuurd.

Wil je graag zelfstandig aan de gang met de Ingrediëntenleer voor haarprofessionals, meld je dan aan voor de nieuwe, uitgebreide on demand  Opleiding Ingrediëntenleer voor haarprofessionals via het e-learningplatform van De Haarvriendelijk Kapper!

In deze training wordt ingegaan op een natuurlijke behandeling van haar- en huidproblemen. De onderwerpen die behandeld worden sluiten aan op de visie van natuur- en eco-kappers die zoveel mogelijk werken met natuurlijke en haarvriendelijke stoffen en producten. De onderwerpen die worden besproken zijn het gebruik van leem/klei op de hoofdhuid en het haar, etherische oliën, plantenoliën, hydrolaten en ook wordt er aandacht besteed aan de werking van natuurlijke haarkleuringen op basis van planten.

Mocht jij interesse hebben in een natuurlijkere benadering van haar- en hoofdhuidproblemen, dan is dit dé training die je op weg helpt hierin. Je leert een recept op maat te maken voor jouw klant en daarnaast ook de do’s en don’ts hierin. Deze training gaat dus alleen in op zuiver natuurlijke ingrediënten en de natuurlijke behandeling van haar en huid. Heb jij meer interesse in de samenstelling van natuurlijke of synthetische shampoo en conditioners? Meld je dan aan voor de 2-daagse online training Ingrediëntenboost.

De informatie die in de ingrediëntentrainingen van Haarvriendelijk wordt gedeeld is merkonafhankelijk en toepasbaar op alle (natuur)producten op de professionele kappersmarkt.

 

Doel
Waarom is het belangrijk om dit te weten? Simpel: mensen met huid- en haarproblemen, haaruitval of allergie hebben baat bij het vermijden van synthetische reinigers, conserveringsmiddelen en andere uitdrogende en prikkelende stoffen. Een goed advies voor je klant is dus essentieel. In deze training worden kennis en inzichten met je gedeeld die het je makkelijker maken om voor jouw bewuste klanten de meest passende natuurproducten te adviseren en de juiste haar- en hoofdhuidbehandeling in te zetten..

Lees verder voor de inhoud van het programma, de praktische informatie en wat cursisten zeggen. Voor informatie over trainingen voor Haarvriendelijke Kappers check het online trainingsoverzicht.

Trainingsdata

  Deze training is ook on demand te volgen. Je kan de training starten wanneer het jou uitkomt, en je hebt bovendien 30 dagen om de training terug te kijken. In het aanmeldformulier kun je de optie van je keuze aanvinken.

  Datum Training Kosten
  On demand On demand Hoofdhuidbehandelingen’ € 209,50
  Zo 26/05/24 Online Hoofdhuidbehandelingen € 209,50
  Zo 07/07/24 Online Hoofdhuidbehandelingen € 209,50
  Ma 14/10/24 Online Hoofdhuidbehandelingen € 209,50

  Prijzen ex. btw

  Inhoud programma Hoofdhuidbehandelingen

   De te behandelen onderwerpen van deze training
   • Bespreken van het nut van natuurlijke huid- en haarverzorging
   • Inzetten van leem/klei bij build-up van haar en huid
   • Inzetten van leem/klei bij huidproblemen
   • Uitleg werking verschillende soorten klei/leem
   • Manier van werken met klei/leem, de do’s en don’ts
   • Combineren van klei/leem met kruiden, etherische olie en plantenolie
   • Inzetten van plantenoliën op haar en huid
   • Werking hydrolaten op haar en huid
   • Toepassing en werking van plantenkleuringen

   Praktische gegevens

   Tijdstip

   De online training Hoofdhuidbehandelingen duurt ruim 5 uur, van 9.00 tot 14.30 uur.

   Kosten

   De kosten voor de online training Hoofdhuidbehandelingen zijn 209,50€.
   Dit bedrag is inclusief de digitale hands-out, geprint lesmateriaal en verzendkosten. Bij aanmelding ontvang je de factuur, te voldoen binnen 14 dagen. Het lesmateriaal wordt in de week voor de training verstuurd.

   Accreditatie/erkenning

   Bij voltooiing van de online training Hoofdhuidbehandelingen ontvang je per e-mail een certificaat van deelname. 

   Annuleringsvoorwaarden

   Uiterlijk 6 weken voor de start van de cursus kun je je kosteloos afmelden. Bij een afmelding na deze termijn, wordt de helft van het cursusbedrag in rekening gebracht, waarop je een factuur ontvangt. Lees de details over annuleren in de Algemene voorwaarden.

   Hoe werkt het?

   De online training wordt gegeven met het videoprogramma Zoom. Je kan de training volgen vanaf je desktop computer, laptop, tablet of smartphone (pc/mac/Android/iOS).

   Installeer het videoprogramma Zoom. Kijk op hun website voor systeemvereisten en hulp bij installatie. Je hoeft er geen account aan te maken. Twee dagen voor de training ontvang je een e-mail van Haarvriendelijk met de link naar de lesomgeving van ZOOM.

   Zorg dat je een kwartier van tevoren klaar bent, om er zeker van te zijn dat je beeld en geluid werken en je niets mist van de training.

   Trainer

   Deze cursus wordt gegeven door Annie Kok, oprichtster van Haarvriendelijk.nl. Zij brengt haar jarenlange ervaring en duurzame inzichten op haargezondheidsgebied op een enthousiaste manier over. 

   Incompany

   Wil je met je hele team deze training volgen, op maat voor jouw team? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek online voor jouw organisatie gegeven worden met de inhoud op jullie wensen afgestemd. Neem contact op voor de mogelijkheden en tarieven.

   Veilig bij allergie

   “Annie Kok weet veel over haarkleuren op een veilige manier voor mensen met een allergie of mensen die ziek zijn of zijn geweest.”

   Astrid van Look — Gorinchem

   Kort maar krachtig

   “De training Ingrediëntenboost was kort maar krachtig, en erg duidelijk. Ik kan nu aan klanten uitleggen wat er in shampoos zit en weet nu beter welk advies te geven bij hoofdhuidproblemen. De nieuw vergaarde kennis combineert mooi met mijn opleiding als herboriste.”

   Linda voor den Dag – Heverlee, België

   Beter en gezonder

   “Het is heel interessant om in de praktijk uit te proberen en te ontdekken dat het beter kan en gezonder is zowel voor mijzelf als voor de klant.”

   Annemarie Dubel – Fair4Hair

    Aanmeldingsformulier

    Ik meld me aan voor de:
    Factuurgegevens

    Functie*

    Achtergrond


    Nieuwsbrief

    Vink onderstaande optie aan als je op de hoogte gehouden wilt worden door Haarvriendelijk over activiteiten en ander nieuws over natuurlijke haarverzorging en duurzaamheid in het kappersvak.

    Privacyvoorwaarden

    Annie Kok, trainster van de Ingrediëntentraining deel 2: verdieping voor natuurkappers

    Onderscheid je voor je klanten met kennis over ingrediënten van je  natuurlijke producten!

    Hey Annie, ik wilde je nog bedanken voor de workshop van gisteren. Ik vond het zo n fijne cursus! Wat een werk moet dat geweest zijn! Je hebt me zo geïnspireerd dat ik er aan tafel niet over uitgepraat raakte😀. Heerlijk dit had ik even nodig voor in mijn kapsalonnetje. Dank je!

    Linda voor den Dag — Heverlee, België

    Kappersnieuwsbrief

    Meld je aan voor de Haarvriendelijk nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe cursusdata, trainingen en ontwikkelingen op kappersgebied.