Online trainingen

HAARVRIENDELIJK’S
Meld je aan!

Online Vervolgcursus ‘Huid en haar’ – Behandelprotocollen

De Vervolgcursus ‘Huid en haar’ – Behandelprotocollen’ is een geheel nieuwe editie van de Vervolgcursus ‘Huid en haar’. De behandelprotocollen zijn bedoeld voor kappers en haarwerkers die de Kapperscursus ‘Huid en haar’ gevolgd hebben en behoefte hebben aan concrete praktische aanwijzingen om alle kennis in de salon toe te passen. Met de speciaal voor de Haarvriendelijke Kapper ontwikkelde luxueuze houten standaard is dit nu geen enkel probleem meer!

Haarvriendelijk Behandelprotocollenstandaard voor in de salon

Let op!   De zondagtrainingen worden in een nieuw jasje gestoken. In deze nieuwe opzet duurt de dagtraining op zondag korter, van 9.00 tot 14.30 uur en volg je ook een stuk vooraf on demand. Dit doet Haarvriendelijk om de zondagen wat tijdsvriendelijker te maken. De opname die je voorafgaand aan de training bekijkt krijg je twee weken van tevoren en zal vooral gaan over de anatomie van haar en huid. Bij aanvang van de training is er ruimte voor vragen, waarna we de resterende theorie live bespreken. Deze opzet geeft jou wat meer ruimte op je vrije zondag en de mogelijkheid om de training op je eigen tempo in twee delen op te pakken! Je gaat dus geen theorie missen via de nieuwe zondagsopzet, op zondagen profiteer je juist van extra voorbereidingstijd. De maandagen blijven in ‘oude stijl’ van 9.00 tot 16.00 uur zonder voorbereiding.

De behandelprotocollen zijn geschreven vanuit het lesmateriaal en verfijnd op de praktische toepassing in de salon. Centraal staan de meest voorkomende aandoeningen van huid en haar in je salon: Psoriasis, atopisch eczeem, seborroïsch eczeem/hoofdroos, contacteczeem (niet-allergisch en allergisch), haaruitval (de meest voorkomende varianten) en huidkanker.

Tijdens de training worden de protocollen per aandoening doorgenomen. Zo fris je enerzijds je kennis uit de Kapperscursus ‘Huid en haar’ op, maar belangrijker nog, je leert overzichtelijk en efficiënt wat je per aandoening aanvullend kan adviseren aan je klanten.

Deze training bevat kennis uit de Ingrediëntentrainingen deel 1 en deel 2 en de dagdeeltraining Voeding. Het is aan te bevelen om deze trainingen te volgen omdat de verdieping in deze  trainingen je beter helpt te begrijpen waarom je iets wel of niet adviseert. In de Vervolgcursus ‘Huid en haar’ – Behandelprotocollen worden de details uit de ingrediënten- en voedingstrainingen niet herhaald.

Houten standaard met Behandelprotocollen voor in je salon
Als klap op de vuurpijl ontvang je bij de Vervolgcursus ‘Huid en haar’ – Behandelprotocollen een prachtige houten standaard met kartonnen bladen, met daarop beknopt alle informatie per aandoening die je nodig hebt in de salon om je klant te adviseren. Een zeer nuttig naslagwerk om bij de hand te hebben en een sieraad voor in je salon!

Doel
Uit feedback van de cursisten van de Kapperscursus ‘Huid en haar’ bleek dat de aangeboden hoeveelheid informatie zo overweldigend en interessant is, dat er behoefte is aan extra scholing om de stof nog eens door te nemen en een handreiking te krijgen hoe het in de praktijk toe te passen. Gecombineerd met informatie uit de trainingen over ingrediënten deel 1 (introductie) en deel 2 (ingrediënten voor natuurkappers) en over voeding geeft deze training je praktische handvaten om jouw klanten optimaal te helpen en te adviseren.

Naast de highlights uit de Kapperscursus en de nieuw ontwikkelde Behandelprotocollen voor de Haarvriendelijke Kapper worden de laatste inzichten tijdens deze trainingsdag gepresenteerd.

Lees verder voor de praktische informatie en wat cursisten zeggen. Voor andere trainingen en cursussen check het overzicht met data

 

De inhoud in vogelvlucht

 • Doornemen van de Haarvriendelijk Behandelprotocollen
 • Herhalen van de highlights uit de Kapperscursus ‘Huid en haar’ aan de hand van de behandelprotocollen
 • Nieuwe inzichten die je up to date houden
Datum Training Kosten
Nieuwe data voor Update Trainingen die meetellen voor de hercertificering worden voor 2024 gepland. Houd de nieuwsbrief en de Facebookpagina in de gaten.
Zo 08/01/23 Online Vervolgcursus ‘Huid en haar’ – Behandelprotocollen (nieuwe zondagopzet*) € 205,00

Prijzen ex. btw

Inhoud van het programma

De te behandelen onderwerpen van deze training
 • Vragen die je kunt stellen aan de klant
 • Symptomen die kenmerkend zijn voor het huidprobleem
 • Beslisbomen huid- en haarproblemen
 • Raamwerk voor een plan van aanpak per huidprobleem
 • Behandelingen/ingrediënten te vermijden
 • Tips voor leem – kruiden – (etherische) olie per huidprobleem
 • Voedingstips voor specifieke huidproblemen
Banner Vervolgcursus ‘Huid en haar’ – Behandelprotocollen

Praktische gegevens

Tijdstip

De online Vervolgcursus ‘Huid en haar’ duurt 7 uur.
De lesdag op maandagen start om 9.00u en duurt tot 16.00u.
We onderbreken de training met een lunchpauze van een uur.
De lesdag op zondagen start om 9.00u en duurt tot 14.30u.*

*Nieuwe zondagopzet
De zondagtrainingen worden in een nieuw jasje gestoken. In deze nieuwe opzet duurt de dagtraining op zondag korter, van 9.00 tot 14.30 uur en volg je ook een stuk vooraf on demand. Dit doet Haarvriendelijk om de zondagen wat tijdsvriendelijker te maken. De opname die je voorafgaand aan de training bekijkt krijg je twee weken vantevoren en zal vooral gaan over de anatomie van haar en huid. Bij aanvang van de training is er ruimte voor vragen, waarna we de resterende theorie live bespreken. Deze opzet geeft jou wat meer ruimte op je vrije zondag en de mogelijkheid om de training op je eigen tempo in twee delen op te pakken! Je gaat dus geen theorie missen via de nieuwe zondagsopzet, op zondagen profiteer je juist van extra voorbereidingstijd. De maandagen blijven in ‘oude stijl’ van 9.00 tot 16.00 uur.

Kosten

De kosten voor de Vervolgcursus ‘Huid en haar’ zijn m.i.v. 01/01/2023 € 205,00 ex. btw (btw verlegd voor Belgse ondernemers). Dit bedrag is inclusief digitaal lesmateriaal, de houten standaard met de Haarvriendelijk Behandelprotocollen en verzendkosten. Bij aanmelding ontvang je de factuur, te voldoen binnen 14 dagen. 

Annuleringsvoorwaarden

Tot uiterlijk 6 weken voor de start van de vervolgcursus kun je je kosteloos afmelden. Bij een afmelding na deze termijn, wordt de helft van het cursusbedrag in rekening gebracht, waarop je een factuur ontvangt. Lees de details over annuleren in de Algemene voorwaarden.

Hoe werkt het?

De online training wordt gegeven met het videoprogramma Zoom. Je kan de training volgen vanaf je desktop computer, laptop, tablet of smartphone (pc/mac/Android/iOS).

Installeer het videoprogramma Zoom. Kijk op hun website voor systeemvereisten en hulp bij installatie. Je hoeft er geen account aan te maken. Twee dagen voor de training ontvang je een e-mail van Haarvriendelijk met de link naar de training.

Zorg dat je een kwartier van tevoren klaar bent, om er zeker van te zijn dat je beeld en geluid werken en je niets mist van de training.

Trainer

Deze cursus wordt gegeven door Annie Kok, oprichtster van Haarvriendelijk.nl. Zij brengt haar jarenlange ervaring en duurzame inzichten op haargezondheidsgebied op een enthousiaste manier over.

Accreditatie/erkenning

Deelname aan de Vervolgcursus ‘Huid en haar’ – Behandelprotocollen telt mee voor de jaarlijkse hercertificering als Haarvriendelijke Kapper. Je vermelding in de Kappersindex blijft dan ook gehandhaafd. Haarvriendelijke Kappers ontvangen een jaardeursticker zodat hun klanten kunnen zien dat ze een Haarvriendelijke Kapper bezoeken die zijn/haar duurzame kapperskennis betreffende haar- en hoofdhuidproblematiek up to date houdt. Kijk in het cursusoverzicht voor de eisen van hercertificering.

Incompany

Wil je met je hele team deze cursus volgen bij jou in de buurt? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek op locatie en op maat voor jouw organisatie gegeven worden. Neem contact op voor de mogelijkheden en tarieven.

Bedrijfsgroei

“Door deze trainingen ben ik ook gaan kijken waar ik ben met mijn bedrijf. Het heeft me aangezet tot nadenken en ben zo stapje voor stapje gaan uitbreiden met mijn kennis. Dankjewel Annie voor deze leerzame en informatieve cursussen. Ik volg nu nog meer mijn passie!!”

Bianca Krijgsman – Moods Hairsalon

Andere trainingen voor Haarvriendelijke Kappers

Andere online trainingen van Haarvriendelijk die je momenteel kunt volgen zijn de ingrediëntentrainingen ‘Ingrediënten deel 1: introductie’, ‘Ingrediënten deel 2: verdieping voor natuurkappers’ en deel 3: theorie voor krullenkappers. Online dagdeeltrainingen zijn er over ‘Voeding en voedingsstoffen’ en Covid. Houd onze nieuwsbrief of Facebookpagina in de gaten voor volgende data.

 

  Aanmeldingsformulier

  Nieuwe data voor de Behandelprotocollen die meetellen voor de hercertificering worden voor 2024 gepland. Houd de nieuwsbrief en de Facebookpagina in de gaten.

  Ik meld me aan voor de online Vervolgcursus ‘Huid en haar’ - Behandelprotocollen op:


  Factuurgegevens
  Functie*

  Achtergrond


  Nieuwsbrief

  Vink onderstaande optie aan als je op de hoogte gehouden wilt worden door Haarvriendelijk over activiteiten en ander nieuws over natuurlijke haarverzorging en duurzaamheid in het kappersvak.

  Privacyvoorwaarden

  Annie Kok, trainster

  Help en adviseer jouw klanten met de Haarvriendelijk Behandelprotocollen!

  Het is heel interessant om in de praktijk uit te proberen en te ontdekken dat het beter kan en gezonder is zowel voor mijzelf als voor de klant.

  Rifka — Fair4Hair

  Kappersnieuwsbrief

  Meld je aan voor de Haarvriendelijk nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe cursusdata, trainingen en ontwikkelingen op kappersgebied.