Voor wie?

Met mijn achtergrond als kapster richt ik me vooral op mensen met haaruitval, een hoofdhuidprobleem of een allergie voor haarkleuring. Hier heb ik veel ervaring mee opgedaan in het vak en ook ik heb jarenlang rondgelopen met allergie en eczeem. Echter, deze problemen komen nooit alleen ben ik toen achtergekomen. Daarom heb ik ervoor gekozen om mijzelf breder te ontwikkelen zodat ik de hele mens kan behandelen. Je kunt dus ook voor andere klachten bij mij aankloppen. Voor alles geldt dat als ik denk dat ik het niet (alleen) kan behandelen ik dat altijd zal melden en jou graag adviseer of doorstuur naar een zorgverlener die dat wel kan.

Uiteraard bent je ook welkom als je alleen een plantaardige haarkleuring wenst, of interesse heeft in een klachtgericht voedingsadvies.

Haar- en hoofdhuidproblemen

Haar- of huidproblemen kunnen een enorme belasting zijn voor de diegene die het treft. Soms heeft iemand al jarenlang last van eczeem, psoriasis of simpelweg jeukklachten. Dit kan ook allemaal op de hoofdhuid plaatsvinden. Wat iemand op het hele lichaam heeft kan ook op de hoofdhuid zitten maar dat hoeft niet. Omgekeerd ook, wat iemand op de hoofdhuid heeft hoeft niet over het hele lichaam te zitten. Wat het zegt of wat de oorzaak is, is bij iedereen anders. Het kan een slechte opname zijn van voedingsstoffen, een teveel aan stress-ervaring in het leven, één of meerdere belaste of zwakke organen, een schildklierprobleem, een verstoorde darmflora of een verstoorde zuur-basenbalans om maar wat voorbeelden te noemen. Ook haaruitval of allergie kunnen diverse oorzaken hebben.

Ik ga graag met jou op zoek naar de oorzaak. Ik kan op jouw huid of hoofdhuid kijken en misschien ook vertellen wat het mogelijk kan zijn – ik stel geen diagnose, want ik ben geen arts – maar ik vind het nog belangrijker om te onderzoeken wat er als oorzaak onder kan zitten en hopelijk kan ik je dan helpen met jouw klacht.

Lees ook: De vier natuurkwaliteiten

Zoek een Haarvriendelijke Kapper in Nederland of België

Van kapper naar opleider

Ben je benieuwd naar de trainingen die ik geef naar aanleiding van mijn eigen ervaringen in het kappersvak?

Kijk dan in het overzicht van alle trainingen die nu ingepland staan.

contact@haarvriendelijk.nl
06-25338154 (maandag t/m vrijdag)