Natuurlijke haarverf

Als kapper werkte ik jaren met natuurlijke haarverf of natuurlijke haarkleuring – deze is volledig natuurlijk en bestaat uit gemalen plantendelen. Het hecht zich aan de buitenste lagen van het haar, waardoor het eigen pigment en de conditie van het haar niet wordt aangetast. Tevens ontziet deze wijze van kleuren de hoofdhuid, waarmee het goed te gebruiken is bij mensen met huidaandoeningen zoals psoriasis. De haarverf laat het haar glanzen en de laagjes maken het haar steviger. De natuurlijke haarverf leent zich ook goed voor grijsdekking bij grijze haren. Als je nieuwsgierig bent naar ervaringen van klanten, kijk dan eens onderaan deze pagina.

Het resultaat van de haarkleuring is afhankelijk van de eigen haarkleur van de klant, het kleurrecept en de inwerktijd. Met de natuurlijke haarverf blijven de natuurlijke kleurverschillen van het haar behouden. Hierdoor blijft de kleur er natuurlijk uitzien. De transparantie van de natuurkleuring is een belangrijk kenmerk van deze kleuring. Het kleurbereik ligt tussen blond en zwart, ook extreme kleurveranderingen zijn mogelijk. Hiervoor zijn echter meer kleurgangen nodig. Grijs haar kan ook gekleurd worden met een natuurlijke haarverf, dit in tegenstelling tot wat vaak gezegd wordt over natuurlijke haarverf.

Natuurlijke en chemische haarverf

De natuurlijke haarverf kan het eigen haar niet oplichten. Alleen chemische middelen, met bijmenging van waterstofperoxide, kunnen de eigen haarkleur namelijk dusdanig beïnvloeden dat het kleurresultaat lichter uitvalt. Hoewel een natuurlijke haarkleuring geen lichtere kleur bereikt, zul je verrast over de glans, het volume en de natuurlijke soepelheid van het haar na de kleuring. De natuurlijke haarverf leent zich ook uitstekend voor het donkerder maken van het haar en het dekken van grijze haren.

Het voordeel van de natuurkleuringen zijn de zuiver natuurlijke en plantaardige grondstoffen. Mens en milieu worden door de samenstelling van het product niet belast. Het haar krijgt meer volume en glans, het haar krijgt een individuele kleur en de houdbaarheid van de kleuring is uitstekend. De natuurlijke haarkleuringen zijn  milieuvriendelijk, volledig natuurlijk product en worden ecologisch en duurzaam geproduceerd. 

Haaruitval, allergie en hoofdhuidproblemen

Mensen met haaruitval zullen merken dat de haaruitval minder wordt. Dit omdat de gezondheid van de hoofdhuid en van de haarwortels aanzienlijk verbeterd. Ook ervaren ze dat het haar dikker en voller wordt van de kleuring en het haar ook veel mooier in model valt. Bij een herhaalde toepassing wordt de huid- en haarkwaliteit verbeterd en de kans op gespleten punten in het haar verminderd. De kleuring voedt de hoofdhuid en versterkt het haar.

Voor mensen met huidproblemen, psoriasis, een allergie voor p-phenylenediamine – een kleurstof die o.a. gebruikt wordt in haarverf –  andere vormen van ppd (lees hier meer over ppd), of waterstofperoxide kan de natuurlijke haarverf een uitkomst zijn. Zij ervaren veelal geen jeuk meer tijdens of na de kleuring. Voor sommigen is de natuurkleuring de enige manier waarop ze toch hun haar kunnen laten kleuren.

Ben jij door dit verhaal geïnteresseerd geraakt in duurzamer en gezonder werken?  Ik heb een e-book geschreven over het werken met plantenkleuringen. Download deze hier gratis. 

 

 

Zoek een Haarvriendelijke Kapper in Nederland of België

Van kapper naar opleider

Ben je benieuwd naar de trainingen die ik geef naar aanleiding van mijn eigen ervaringen in het kappersvak?

Kijk dan in het overzicht van alle trainingen die nu ingepland staan.

contact@haarvriendelijk.nl
06-25338154 (maandag t/m vrijdag)

Natuurlijke haarverf

  • Verzorgt en versterkt het haar
  • Bij een jeukende hoofdhuid
  • Bij eczeem op de hoofdhuid
  • Stopt of vermindert haaruitval
  • Volledig natuurlijk recept
  • Geeft een natuurlijk kleurresultaat
  • Geschikt voor mensen met allergie
  • Volledig veilig voor zwangeren
  • Ook geschikt na chemotherapie
“Tot aan haar verhuizing naar Harderwijk was ik klant bij Annie in haar salon in Gorinchem. Ik heb erg goede ervaringen met de Oliebe haarkleuring die zij gebruikt. De kleuring heeft een natuurlijke uitstraling en glans. Mijn erg dikke haar voelt ook altijd zacht aan. Bovenal heeft de kleuring er in combinatie met de verzorgingsproducten voor gezorgd dat de hoofdhuidproblemen (jeuk, droge schilferhuid) die ik voordien had, snel verdwenen. Ook na een intensieve medische behandeling reageerden mijn haar en hoofdhuid goed op deze kleuring. Mijn haar was ook snel weer op de juiste kleur, dik en gezond.”
M. Leemans

Gorinchem

“Na jaren van verven met reguliere (natuur)producten was mijn haar behoorlijk beschadigd. Ook had ik last van allergische reacties en haaruitval. Zo kwam ik, op zoek naar eerlijke natuurlijke producten, terecht bij Annie. Zij legde me op professionele wijze uit hoe haar producten de conditie van mijn haar konden verbeteren. De kleuring was prachtig en ik zag de structuur erg verbeteren. Na 1 behandeling zag ik direct verschil. Binnen enkele behandelingen kwam er zelfs weer nieuwe haargroei! De verzorgende producten zoals shampoo en olie waren een mooie combinatie. Annie is daarnaast bekwaam op gebied van voeding en zij gaf me waardevolle adviezen mee. Ik voelde me erg bij haar op mijn gemak. Ze neemt rustig alle tijd voor je, is makkelijk in de omgang en inspireert je volop!”
M. Stil

Sleeuwijk

Maak direct een afspraak

Kom met mij in contact via het onderstaande contactformulier, of maak gebruik van de andere contactgegevens. Wanneer je vragen hebt, een afspraak wilt maken of meer wilt weten over de diensten die ik aanbied sta ik je graag te woord!

Daarbij nodig ik je hierbij graag uit voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contactformulier

9 + 14 =