Mijn werkwijze

 

Natuurlijke haarverf

Natuurlijke haarverf (of natuurlijke haarkleuring) is geschikt voor mensen met allergieën, met haaruitval, huidproblemen, zwangeren, mensen die chemotherapie ondergaan (of hebben ondergaan) en natuurlijk voor iedereen die liever geen chemische producten wenst te gebruiken voor de verzorging en kleuring van het haar. Samen met jou bespreek ik welke kleur je wenst en probeer ik het gewenste kleurresultaat te bereiken. De natuurlijke haarkleuring die ik gebruik bestaat uit 100% natuurlijk (gemalen) plantendelen, die ik aanmaak met heet water en biologisch appelazijn. Geen chemie, dus!

De haarkleuring wordt uitgespoeld, terwijl jij comfortabel ligt op een massagebank. Dan hoef je niet meer bang te zijn voor een pijnlijke nek tijdens het wassen en uitspoelen van de haarkleuring.

Lees hier meer over natuurlijke haarverf.

Mocht jij daarvoor belangstelling hebben, kan ik jouw haar- en huidproblemen op meer manieren behandelen dan alleen met natuurlijke haarkleuringen. De verdere beschrijving van mijn werkwijze gaat over deze aanvullende behandelmogelijkheden. Lees vooral verder!

Klachtgerichte voedingsadviezen

Om klachten bij haar, huid en hoofdhuidproblemen te verminderen, kunnen gerichte voedingsadviezen uitkomst bieden. Samen met jou kijk ik dan graag naar jouw huidige voedingstoestand en bekijk met jou wat wij hierin zouden kunnen veranderen, om eventuele klachten te doen verminderen. Zo kan iemand met psoriasis bijvoorbeeld gebaat zijn bij een dieet rijk aan fruit, groenten, noten, onverzadigde vetten en vezels. Dit vanuit het idee dat deze voeding de chronische ontstekingen van de huid kan doen verminderen.

Om gerichte voedingsadviezen te kunnen geven nodig ik je allereerst uit voor een ‘mini’ consult van een half uur. Een week later ontvang jij van mij dan een klachtgericht voedingsadvies.

Lees hier meer over voeding en gezondheid.

Natuurgeneeskundige behandelingen

Een natuurgeneeskundige behandeling begint met een intakegesprek. Dit is een uitgebreid vraaggesprek waarin ik alles te weten probeer te komen over jou en jouw klacht. Ik ga samen met jou op zoek naar de oorzaak van jouw klacht en wil graag de gehele context begrijpen. Naar aanleiding van de anamnese maak ik voor jou een behandelplan waarin richting wordt gegeven aan het behandeltraject. Hierbij maak ik gebruik van één of meerdere therapievormen. Dit kunnen kruiden zijn, maar ook voeding, Bachbloesems of een lichaamsgerichte therapie. De nadruk ligt op het vergroten van jouw gezondheid. Door regelmatig te evalueren hoe jij reageert op de behandeling blijft de therapie toegespitst op jou en op jouw gezond makende proces.

Is een behandeling ook iets voor jou?

Van kapper naar opleider

Ben je benieuwd naar de trainingen die ik geef naar aanleiding van mijn eigen ervaringen in het kappersvak?

Kijk dan in het overzicht van alle trainingen die nu ingepland staan.

contact@haarvriendelijk.nl
06-25338154 (maandag t/m vrijdag)