Online trainingen

HAARVRIENDELIJK’S
Meld je aan!

Online training ‘Ingrediënten deel 4: synthetische ingrediënten’

Weet jij als kapper voldoende over de processen in het haar tijdens synthetische behandelingen? Als jij interesse hebt in wat er gebeurt met het haar tijdens het omvormen, relaxen, straightening, oxidatieve haarverven en steil maken van het haar, dan is de nieuwe ingrediëntentraining over synthetische behandelingen en stoffen van Haarvriendelijk dé training die je wilt volgen!

In 2024 wordt een hernieuwde tweedaagse ingrediëntentraining gelanceerd op het gebied van ingrediëntenleer toegespitst op haar- en hoofdhuidproblemen!
Profiteer nu dus nog in 2023 van Haarvriendelijks hernieuwingskorting!

In deze training wordt ingegaan op stoffen zoals ammonia, ethanolamine  (mea), resorcinol, H²O², formaldehyde, thioglycol, calcium hydroxide, guanidine, sodium hydroxide en nog vele andere. Synthetische stoffen waar we wel mee werken, maar niet veel van weten. Met deze training komt daar verandering in! We gaan in op de synthetische stoffen die permanente veranderingen aanbrengen in het haar én de schade die kan ontstaan in haar en huid door het gebruik van deze synthetische stoffen.

De behandelingen die we gaan bespreken zijn synthetische oxidatieve haarverven en omvormingen zoals permanenten, keratinebehandelingen en relaxen van het haar. Uiteraard zijn hier verschillende vormen in, dat onderscheid wordt in deze training ook gemaakt. Belangrijk is dat we na deze training meer inzicht hebben op de synthetische stoffen die verwerkt zijn in deze behandelingen en de effect die dat kan hebben op haar en huid. Zo kunnen we onze klanten beter meenemen in ons advies en uitleg geven waaróm iets wel of geen goede keuze is qua behandeling.

De online training synthetische ingrediënten geeft de kapper de specifieke kennis benodigd bij het begrijpen en analyseren van synthetische behandelingen. De training is voor krullenkappers, natuurkappers, eco-vriendelijke kappers en voor elke kapper die interesse heeft in ingrediënten in synthetische producten en behandelingen. Denk aan stoffen die voorkomen in behandelingen die het haar permanent veranderen, zoals kleuren en omvormen van het haar. De training duurt één dag. Het naslagwerk wordt voorafgaand aan de training opgestuurd.

Het is niet noodzakelijk om de voorgaande ingrediëntentrainingen van Haarvriendelijk te volgen voordat je deelneemt aan deze training, maar de kennis uit die trainingen zal je wel helpen bij het advies naar je klanten toe.


Banner Ingrediënten deel 4 Synthetische ingrediënten

 

Wij als kapper willen de klant tips en adviezen geven om zo tot een betere – en vaak natuurlijkere – keuze te komen en zo te zorgen dat ze weet wat het haar nodig heeft, en welke manier van behandelen en producten daarbij passen. Dit wordt in deze training uiteengezet op basis van betrouwbare bronnen en herleidbare merkonafhankelijke informatie.

Deze training is niet alleen voor de ervaren kapper, ook de startende kapper die meer wil vertellen aan klanten over de diverse synthetische behandelingen die een permanent effect geven op en aan haar en huid.

Doel

In het huidige kapperslandschap is het vaak lastig navigeren tussen alle nieuwe synthetische behandelingen. Een stuk gedegen kennis kan helpen om keuzes te maken hierin. Het simpelweg checken welke werkzame stoffen erin zitten geeft een beeld over wat het product en dus de behandeling gaat doen in het haar. Zo kan de kapper veel makkelijker deze (nieuwe) behandeling duiden en snappen waarover het eigenlijk gaat. Marketinguitingen zijn vaak misleidend, als we echt gaan selecteren op ingrediënten, én dus op inhoud van de aangeboden producten, wordt ons veel meer duidelijk. Het doel van deze merkonafhankelijke training is dan ook om handvatten te krijgen om betere keuzes te maken in het kappersdoolhof van synthetische (haarherstellende en duurzamere?) behandelingen.

Lees verder voor de inhoud van het programma, de praktische informatie en wat cursisten zeggen. Voor informatie over vervolgtrainingen voor Haarvriendelijke Kappers check het trainingenoverzicht.

Datum Training Kosten
Ma 17/04/23 Online training ‘Ingrediënten deel 4: synthetische ingrediënten € 145,00
Zo 29/10/23 Online training ‘Ingrediënten deel 4: synthetische ingrediënten € 145,00
Ma 27/11/23 Online training ‘Ingrediënten deel 4: synthetische ingrediënten € 145,00

Prijzen ex. btw

Inhoud programma training ‘Ingrediënten deel 4: synthetische ingrediënten’

  De te behandelen onderwerpen van deze training
  • Uitleg verschillende synthetische behandelingen zoals:
  • Keratinebehandelingen, haarbotox behandelingen
  • Synthetische haarverven: Oxidatieve en niet-oxidatieve kleuringen
  • Omvormingen zoals permanenten
  • Straighteners, ontkroezers of relaxers
  • Bespreken effect van de diverse gebruikte synthetische stoffen op haar en huid
  • De hoogte van pH-waarde kennen van diverse behandelingen
  • Verschil tussen de verschillende behandelingen aanbrengen
  • Zorgen voor meer kennis over het aanbod synthetische behandelingsproducten in kappersland om bewustere keuzes te maken

  Praktische gegevens

  Tijdstip

  De online training ‘Ingrediënten deel 4: synthetische ingrediënten’ duurt 7 uur.
  De lesdag start om 9.00u en duurt tot 16.00u.
  We onderbreken de training met een lunchpauze van een half uur.

  Nieuwe zondagopzet

  De zondagtrainingen worden in een nieuw jasje gestoken. In deze nieuwe opzet duurt de dagtraining op zondag korter, van 9.00 tot 14.30 uur en volg je ook een stuk vooraf on demand. Dit doet Haarvriendelijk om de zondagen wat tijdsvriendelijker te maken. De opname die je voorafgaand aan de training bekijkt krijg je twee weken van te voren en zal vooral gaan over de anatomie van haar en huid. Bij aanvang van de training is er ruimte voor vragen, waarna we de resterende theorie live bespreken. Deze opzet geeft jou wat meer ruimte op je vrije zondag en de mogelijkheid om de training op je eigen tempo in twee delen op te pakken! Je gaat dus geen theorie missen via de nieuwe zondagsopzet, op zondagen profiteer je juist van extra voorbereidingstijd. De maandagen blijven in ‘oude stijl’ van 9.00 tot 16.00 uur.

  Kosten

  De kosten voor de online training ‘Ingrediënten deel 4: synthetische ingrediënten’ zijn €205 (nu met korting voor € 145,00 excl. btw).
  Dit bedrag is inclusief de digitale hands-out, geprint lesmateriaal en verzendkosten. Bij aanmelding ontvang je de factuur, te voldoen binnen 14 dagen. Het lesmateriaal wordt in de week voor de training verstuurd.

  Accreditatie/erkenning

  Bij voltooiing van de online training ‘Ingrediënten deel 4: synthetische ingrediënten’ ontvang je per e-mail een certificaat van deelname. 

  Annuleringsvoorwaarden

  Uiterlijk 6 weken voor de start van de cursus kun je je kosteloos afmelden. Bij een afmelding na deze termijn, wordt de helft van het cursusbedrag in rekening gebracht, waarop je een factuur ontvangt. Lees de details over annuleren in de Algemene voorwaarden.

  Hoe werkt het?

  De online training wordt gegeven met het videoprogramma Zoom. Je kan de training volgen vanaf je desktop computer, laptop, tablet of smartphone (pc/mac/Android/iOS).

  Installeer het videoprogramma Zoom. Kijk op hun website voor systeemvereisten en hulp bij installatie. Je hoeft er geen account aan te maken. Twee dagen voor de training ontvang je een e-mail van Haarvriendelijk met de link naar lesomgeving van ZOOM.

  Zorg dat je een kwartier van tevoren klaar bent, om er zeker van te zijn dat je beeld en geluid werken en je niets mist van de training.

  Trainer

  Deze cursus wordt gegeven door Annie Kok, oprichtster van Haarvriendelijk.nl. Zij brengt haar jarenlange ervaring en duurzame inzichten op haargezondheidsgebied op een enthousiaste manier over. 

  Incompany

  Wil je met je hele team deze training volgen, op maat voor jouw team? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek online voor jouw organisatie gegeven worden met de inhoud op jullie wensen afgestemd. Neem contact op voor de mogelijkheden en tarieven.

  Passie

  “Door deze trainingen ben ik ook gaan kijken waar ik ben met mijn bedrijf. Het heeft me aangezet tot nadenken en ben zo stapje voor stapje gaan uitbreiden met mijn kennis. Dankjewel Annie voor deze leerzame en informatieve cursussen. Ik volg nu nog meer mijn passie!!”

  Bianca Krijgsman – Moods Hairsalon

  Andere trainingen voor Haarvriendelijke Kappers

  Voorafgaand aan deze training is de online training ‘Ingrediënten deel 1: introductie’ ondersteunend en aan te raden. Andere online trainingen van Haarvriendelijk die je momenteel kunt volgen, zijn de haar- en hoofdhuidspecialisatie Kapperscursus ‘Huid en haar’ en het vervolg daarop: Vervolgcursus ‘Huid en haar’ – Behandelprotocollen. Online bijscholingen zijn ‘Voeding en voedingsstoffen’ en de training over Covid. Houd onze nieuwsbrief of Facebookpagina in de gaten voor volgende data.

   Aanmeldingsformulier

   Ik meld me aan voor de:


   Factuurgegevens
   Functie*

   Achtergrond


   Nieuwsbrief

   Vink onderstaande optie aan als je op de hoogte gehouden wilt worden door Haarvriendelijk over activiteiten en ander nieuws over natuurlijke haarverzorging en duurzaamheid in het kappersvak.

   Privacyvoorwaarden

   Trainster Annie Kok

   Onderscheid je voor je klanten met kennis over ingrediënten van je  natuurlijke producten!

   Hey Annie, ik wilde je nog bedanken voor de workshop van gisteren. Ik vond het zo n fijne cursus! Wat een werk moet dat geweest zijn! Je hebt me zo geïnspireerd dat ik er aan tafel niet over uitgepraat raakte😀. Heerlijk dit had ik even nodig voor in mijn kapsalonnetje. Dank je!

   Linda voor den Dag — Heverlee, België

   Kappersnieuwsbrief

   Meld je aan voor de Haarvriendelijk nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe cursusdata, trainingen en ontwikkelingen op kappersgebied.