Huidproblemen

Huidziekten zoals eczeem en psoriasis hebben vele verschijningsvormen. Vaak is er jeuk en zijn er schilfers op de huid, witte aangedane plekken, roodheid, zwelling, open gekrabde plekken te zien. Deze klachten kunnen een enorme beperking zijn als je hier last van hebt. Je ervaart wellicht schaamtegevoelens omdat je bang bent dat iemand het ziet en misschien ben je zelfs wel bang dat mensen het vies vinden. Ook het bezoeken van een kapper wordt al gauw problematisch.

Lees hier meer over de feiten achter huidproblemen, zoals psoriasis en eczeem.

Kappersbezoek bij huidproblemen zoals psoriasis

Naar de kapper, pedicure of schoonheidsspecialist gaan gaat bij huidklachten zoals eczeem en psoriasis dan ook gepaard met tegenstrijdige gevoelens. Wie weet heb je weleens ervaren dat de klacht alleen maar erger is geworden door het gebruik van veelal chemische middelen (zoals haarverf, de meeste shampoos) .

Bij huidklachten als psoriasis en eczeem is het juist van belang om de aangedane huid te ontzien. Het gebruiken van natuurlijke producten is een grote stap in het behandelen van jouw huidprobleem, maar lang niet iedere kapper werkt met louter natuurlijke middelen. In mijn praktijk werk ik met een natuurlijke haarverf en volledig natuurlijke producten voor de huid en voor het haar. Deze producten kunnen  voor mensen met haaruitval, psoriasis en eczeem een grote verbetering geven in de gezondheid van het haar en van de huid. In sommige gevallen zijn problemen met de hoofdhuid alleen door het vervangen van de haarverf met een natuurlijke variant en het thuisgebruik van volledig natuurlijke producten al een oplossing.

Lees hier meer over natuurlijke haarverf, natuurlijke verzorgingsproducten of bekijk hier de website van Oliebe voor informatie over de producten die ik gebruik.

Hoofdhuid massages en leempakkingen

Wanneer het vervangen van de chemie door natuurlijke producten onvoldoende helpt kunnen wij hoofdhuid massages of leempakkingen inzetten om de huid te reinigen en / of te ondersteunen. Deze behandelingen zorgen ervoor dat de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Zodoende worden er meer voedingsstoffen en zuurstof naar de huid gestuurd en wordt ervoor gezorgd dat afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Toegevoegde kruiden of etherische oliën die ik speciaal voor jouw huidprobleem uitzoek, helpen bij het herstel van de huid. Als het nodig is om thuis deze behandelingen ook uit te voeren leg ik uit wat je moet doen en zorg ik ervoor dat jij daar ook de juiste producten voor hebt. Zo nodig meng ik dat vooraf voor jou.

Voeding

Bij hen wie de klachten aanhouden, kunnen wij verder kijken. Voeding is dan het eerste waar wij aandacht aan kunnen besteden. Voor een gezonde huid is het heel belangrijk om een goede voedingstoestand te bereiken met de nadruk op, bijvoorbeeld het vetzuurgehalte. De juiste vetten verwerken in de voeding die je tot je neemt gaat jou al helpen om de huid beter te voorzien van goede voedingsstoffen. Want, elke celwand van je huid is opgebouwd uit vetzuren. Het is dus van belang dat de cellen worden voorzien van een gebalanceerd vetzuuraanbod uit jouw voeding. Dit is één van de interventies die je in de voeding kunt veranderen om je huid gezonder te maken.

Lees hier meer over: voeding en gezondheid.

Kruiden

Wij kunnen samen nog verder kijken dan het veranderen van de verzorgingsproducten en de voeding. Maar je bent op de goede weg! Kruidengeneeskunde kan je helpen om de oorzaak goed aan te pakken. Bij huidproblemen is er vaak een primair uitscheidingsorgaan in jouw lichaam die het zwaar heeft. Daardoor wil het belaste orgaan zijn afvalstoffen graag in de huid – ook een uitscheidingsorgaan – kwijt, om zichzelf te ontlasten. Ook het immuunsysteem krijgt het hierdoor zwaarder, waardoor deze verder onder druk komt te staan. Het idee met kruidenbehandeling is dat wij specifieke organen kunnen ontlasten, door het lichaam te reinigen. Bijvangst is dat de huid hiermee vanzelf herstelt, doordat de huid minder belast wordt en daarmee de kans heeft zich te herstellen.

Lees hier meer over: kruidenbehandelingen

Perspectief

Zoals je leest zijn er een veelheid aan mogelijkheden om jou minder last te laten hebben van hoofdhuidproblemen, psoriasis en eczeem. Graag help ik je op weg! Lees hier meer over mijn werkwijze, of bekijk deze pagina voor alle contactinformatie.

Meer weten?

Over mijn werkwijze, of een afspraak maken? Neem contact op! 

Ook voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek ben jij van harte welkom! 

contact@haarvriendelijk.nl
06-25338154 (maandag t/m vrijdag)

Hulp bij psoriasis en eczeem

  • Natuurlijke haarverf
  • Natuurlijke verzorgingsproducten
  • Optimaliseren van de voedingstoestand
  • Hoofdhuid massages
  • Leempakkingen
  • Kruidenbehandelingen
Annie heeft een grote kennis van huidproblemen op de hoofdhuid en kan hierover deskundig adviseren en met veel enthousiasme vertellen. Ook voor natuur- en huidvriendelijk kleuren ben je bij haar aan het juiste adres.
Catharine van Everdingen - Chorus

Founder, Botanical Beauty

Maak direct een afspraak

Kom met mij in contact via het onderstaande contactformulier, of maak gebruik van de andere contactgegevens. Wanneer je vragen hebt, een afspraak wilt maken of meer wilt weten over de diensten die ik aanbied sta ik je graag te woord! Ook nodig ik je graag uit voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contactformulier

9 + 15 =