Update Trainingen

HAARVRIENDELIJK’S
Meld je aan!

Online Update Training Haaruitval

De online Update Training Haaruitval gaat een stap verder in kennisontwikkeling voor Haarvriendelijke Kappers!

In deze super interessante Update Training wordt er dieper ingegaan op belangrijke aspecten rondom alopecia en een basis gelegd in hoofdhuidonderzoek door middel van trichoscopie. Deze Update Training is alleen te volgen als Haarvriendelijke Kapper, ook heb je hiervoor aansluitend de Behandelprotocollen gevolgd.

Deze training wordt compleet gemaakt met een nieuwe cursusmap, nieuw lesmateriaal over alopecia en aanvullende bladen op de standaard van de Behandelprotocollen. Met deze kennisupdate kun jij jouw klanten beter voorzien van relevante informatie over hun haarprobleem. Zo kun je ze nog beter begeleiden en helpen. Het doel is niet dat we het op gaan lossen – dat is helaas ook niet altijd mogelijk – maar dat we de klant kunnen helpen en ondersteunen met onze kennis. Herkenning, erkenning en ondersteuning wordt heel vaak gemist door patiënten met haaruitval.

Trichoscopie voor Haarvriendelijke Kappers

In het kappersvak zijn er veel kappers die hun klanten met haar- en hoofdhuidproblemen nog beter willen helpen. Dit kan door middel van hoofdhuidonderzoek. Je gebruikt hiervoor een digitale microscoop voor de hoofdhuid (trichoscoop). Klanten kunnen meekijken via laptop of iPad om via deze manier letterlijk een beter beeld te krijgen van de behandeling. Het resultaat van hoofdhuidreiniging of -behandelingen kan met dit type onderzoek gemakkelijker inzichtelijk worden gemaakt. In deze nieuwe Update Training voor Haarvriendelijke Kappers wordt een basis gelegd voor het onderzoek van de hoofdhuid op het gebied van haaruitval.

Banner Update Training Haaruitval: verdieping voor de Haarvriendelijke Kapper

 

De inhoud in vogelvlucht

 • Basiskennis Trichoscopie
 • Herkennen van symptomen op de hoofdhuid
 • Resultaten nieuwe behandelmethodes

Vereiste vooropleiding

Update Trainingen voor Haarvriendelijke Kappers tellen mee voor de jaarlijkse hercertificering!

Doel

Deze hercertificering is uitsluitend voor Haarvriendelijke Kappers, haarprofessionals die een stap verder willen zetten. Voor hun klanten, maar ook voor zichzelf. Ons vak is zoveel breder dan het in eerste instantie oppervlakkig lijkt, regelmatig een kennisinjectie is belangrijk om belangrijke kennis paraat te houden. Kennis zal anders teveel op de achtergrond verdwijnen waardoor je op de werkvloer toch alsnog die klant niet kunt helpen. Zorg dus dat jij als Haarvriendelijke Kapper die stap extra zet en specialiseer je steeds meer als hoofdhuiddeskundige. Specialisatie is de enige manier waar je klanten aantrekt in de salon die niet kijken naar prijs, maar graag betalen voor kwaliteit, extra service en gedegen, deskundig advies.

Infographic met overzicht voor de certificering als Haarvriendelijke Kapper

Ieder jaar in januari (vanaf 2022) biedt Haarvriendelijk voor De Haarvriendelijke Kapper de Update Trainingen aan. In 2022 is het onderwerp Haaruitval. Een onderwerp waar nog veel meer over te vertellen en te leren valt dan behandeld is in de voorafgaande trainingen voor Haarvriendelijke Kapper. Voor meer informatie over de voordelen en voorwaarden van registratie als Haarvriendelijke Kapper lees je verder op de pagina over de (her)certificering als Haarvriendelijke Kapper.  

Lees verder voor de praktische informatie en wat cursisten zeggen. Voor andere trainingen en nascholingen check het overzicht met data.

Inhoud van het programma

De te behandelen onderwerpen van deze training
 • Herkennen van alopecia op de hoofdhuid met behulp van trichoscopie
 • Herkennen van symptomen op de hoofdhuid zoals uitroeptekenhaartjes
 • Varianten alopecia areata, zoals ophiasis, diffuus, reticulaire, universalis en totalis
 • Prognose alopecia areata varianten
 • Post-chemohaar en hergroei
 • Resultaten nieuwe behandelmethodes zoals lasertherapie (LLLT), microneedling, dermaroller, Platelet-rich plasma (PRP)
 • Insulineresistentie en haaruitval
 • Verlittekende kaalheid bijv. Folliculitis decalvans
 • Senile alopecia
Datum Training Kosten
Ma 05/09/22 Online Update Training – Haaruitval € 190,00

Prijzen ex. btw

Praktische gegevens

Tijdstip

De online Update Training Haaruitval duurt 7 uur.
De lesdag start om 9.00u en duurt tot 16.00u.
We onderbreken de training met een lunchpauze van een uur.

Kosten

De kosten voor de online Update Training Haaruitval zijn € 190,00 ex. btw (btw verlegd voor Belgische ondernemers). Dit bedrag is inclusief een nieuwe cursusmap (deel 2) met een nieuwe module, een aanvulling over haaruitval voor je houten standaard met de Behandelprotocollen en verzendkosten. Bij aanmelding ontvang je de factuur, te voldoen binnen 14 dagen. 

Annuleringsvoorwaarden

Tot uiterlijk 6 weken voor de start van de training kun je je kosteloos afmelden. Bij een afmelding na deze termijn, wordt de helft van het cursusbedrag in rekening gebracht, waarop je een factuur ontvangt. Lees de details over annuleren in de Algemene voorwaarden.

Hoe werkt het?

De online training wordt gegeven met het videoprogramma Zoom. Je kan de training volgen vanaf je desktop computer, laptop, tablet of smartphone (pc/mac/Android/iOS).

Installeer het videoprogramma Zoom. Kijk op hun website voor systeemvereisten en hulp bij installatie. Je hoeft er geen account aan te maken. Twee dagen voor de training ontvang je een e-mail van Haarvriendelijk met de link naar de training.

Zorg dat je een kwartier van tevoren klaar bent, om er zeker van te zijn dat je beeld en geluid werken en je niets mist van de training.

Trainer

Deze Update Training wordt gegeven door Annie Kok, oprichtster van Haarvriendelijk.nl. Zij brengt haar jarenlange ervaring en duurzame inzichten op haargezondheidsgebied op een enthousiaste manier over.

Accreditatie/erkenning

Deelname aan de online Update Training Haaruitval telt mee voor de jaarlijkse hercertificering als Haarvriendelijke Kapper. Je vermelding in de Kappersindex blijft dan ook gehandhaafd. Haarvriendelijke Kappers ontvangen een jaardeursticker zodat hun klanten kunnen zien dat ze een Haarvriendelijke Kapper bezoeken die zijn/haar duurzame kapperskennis betreffende haar- en hoofdhuidproblematiek up to date houdt. Kijk in het cursusoverzicht voor de eisen van hercertificering.

Incompany

Wil je met je hele team deze cursus volgen bij jou in de buurt? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek op locatie en op maat voor jouw organisatie gegeven worden. Neem contact op voor de mogelijkheden en tarieven.

Andere trainingen voor Haarvriendelijke Kappers

Andere ondersteunende en aanvullende online trainingen van Haarvriendelijk die je momenteel kunt volgen zijn de ingrediëntentrainingen ‘Ingrediënten deel 1: introductie’, ‘Ingrediënten deel 2: verdieping voor natuurkappers’ en deel 3: theorie voor krullenkappers. Online dagdeeltrainingen zijn er over ‘Voeding en voedingsstoffen’ en Covid. Houd onze nieuwsbrief of Facebookpagina in de gaten voor volgende data.

 

Onderscheidend

“Ik ben zeer onder de indruk van alle kennis die Annie heeft. Alle cursussen zitten heel overzichtelijk en duidelijk in elkaar met veel verwijzingen naar literatuur en korte filmpjes. Ze weet me altijd weer te verrassen. De kennis is een verrijking voor mijn salon, we kunnen ons hierdoor onderscheiden.”

Daniëlle Koningstein – Fair4Hair

  Aanmeldingsformulier

  Ik meld me aan voor de online Update Training – Haaruitval op:

  Factuurgegevens
  Functie*

  Achtergrond


  Nieuwsbrief

  Vink onderstaande optie aan als je op de hoogte gehouden wilt worden door Haarvriendelijk over activiteiten en ander nieuws over natuurlijke haarverzorging en duurzaamheid in het kappersvak.

  Privacyvoorwaarden

  Annie Kok, trainster

  Help en adviseer jouw klanten nog beter met deze nieuwe kennis en skills!

  De Haarvriendelijk trainingen zijn zeer leerzaam en informatief. Dit heeft mijn passie als beroep nog meer diepgang gegeven en een intenser contact met de klanten.

  Bianca Krijgsman — Moods Hairsalon

  Kappersnieuwsbrief

  Meld je aan voor de Haarvriendelijk nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe cursusdata, trainingen, nascholingen en ontwikkelingen op kappersgebied.