« Go back

Esther Mulder
Ess Hair
Jan Steenlaan 59
6717 TA Ede
Nederland
Telefoon: 0619342426
Expertise: Kapper

Wat maakt mij een Haarvriendelijke Kapper?

Na het volgen van de training over haar- en huidproblemen in 2018, controleer ik de hoofhuid van elke klant en bij elke behandeling. Ik maak foto's om plekjes die me opvallen te volgen. Hou een boekje ervan bij voor de klant. Ook praat ik veel met de klant over hoe het gaat met de hoofdhuid en de conditie van het haar (en de klant dus) en ben ik bewuster bezig met ingrediënten in haarverzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen, plastics etc. Ik adviseer mijn klanten hier ook op te gaan letten (en dit jaar 2023 probeer ik al mijn klanten te stimuleren over te gaan op meer milieubewustere en meukvrije haarproducten) Daarnaast gebruik ik zo min mogelijk plastic, was mijn handdoeken en mantels met verantwoordere wasmiddelen en maak mijn salon schoon met mildere schoonmaakmiddelen. Gezonder leven = gezonder haar.

Specialiteit

Kennis delen en bespreken met de klant om ze zo te stimuleren ook wat milieubewustere keuzes voor haar en lichaam te gaan gebruiken. Zodat we het milieu en onszelf minder belasten enz enz. Ik ben zeer trots op mijn persoonlijke groei naar meer natuurlijk werken in de salon met behoud van een mooi resultaat voor de klant. In 2023/2024 hoop ik meer kennis op te doen over plantenkleuringen en deze langzaam te gaan gebruiken naast mijn haarkleuringen van Calmare.

Opleidingen

Mayrose academy 2008-2010 - trainingen aan de People's academy - balayage & highllights bij Pro Duo - Kapperscursus 'Huid en haar' bij Haarvriendelijk in 2018 - Wenkbrauwstyling 2018 - Diverse cursussen van Calmare 2019-2023, waaronder ook het herenvak, baarden. Bijscholingen Haarvriendelijk- ingrediënten, haarzepen, Covid, hormonen. Hercertificering 'De Haarvriendelijke Kapper' 2023 en 2024 afgerond.