Plantenkleuring

Als natuurkapper werk ik met de volledige natuurlijke plantenkleuring (of natuurlijke haarverf) van OLIEBE, deze is volledig natuurlijk en bestaat uit gemalen plantendelen. Het hecht zich aan de buitenste lagen van het haar, waardoor het eigen pigment en de conditie van het haar niet wordt aangetast. Tevens ontziet deze wijze van kleuren de hoofdhuid, waarmee het goed te gebruiken is bij mensen met huidziekten zoals psoriasis. De plantenkleuring laat het haar glanzen en de laagjes maken het haar steviger. De volledig natuurlijke plantenkleuring leent zich ook goed voor grijsdekking bij grijze haren. Als je nieuwsgierig bent naar ervaringen van klanten, kijk dan eens onderaan deze pagina.

Het resultaat van deze natuurlijke plantenkleuring is afhankelijk van de eigen haarkleur van de klant, het kleurrecept en de inwerktijd. Met de plantenkleuring blijven de natuurlijke kleurverschillen van het haar behouden. Hierdoor blijft de kleur er natuurlijk uitzien. De transparantie van de plantenkleuring is een belangrijk kenmerk van deze kleuring. Het kleurbereik ligt tussen blond en zwart, ook extreme kleurveranderingen zijn mogelijk. Hiervoor zijn echter meer kleurgangen nodig. Grijs haar kan ook gekleurd worden met een natuurlijke haarkleuring, dit in tegenstelling tot wat vaak gezegd wordt over natuurlijke haarkleuringen.

Natuurlijke en chemische haarverf

De natuurlijke plantenkleuring kan het eigen haar niet oplichten. Alleen chemische middelen, met bijmenging van waterstofperoxide, kunnen de eigen haarkleur namelijk dusdanig beïnvloeden dat het kleurresultaat lichter uitvalt. Hoewel een natuurlijke haarkleuring geen lichtere kleur bereikt, zal je verrast over de glans, het volume en de natuurlijke soepelheid van het haar na de kleuring. De plantenkleuring leent zich ook uitstekend voor het donkerder maken van het haar en het dekken van grijze haren.

Het voordeel van de plantenkleuringen zijn de volledig plantaardige grondstoffen.. Mens en milieu worden door de samenstelling van het product niet belast. Het haar krijgt meer volume en glans, het haar krijgt een individuele kleur en de houdbaarheid van de kleuring is uitstekend. De plantenkleuring van OLIEBE is een milieuvriendelijk en volledig natuurlijk product en wordt ecologisch en duurzaam geproduceerd. Lees hier meer over de plantenkleuringen van OLIEBE (externe link).

Planten in deze plantenkleuring zijn bijvoorbeeld: henna, ratanhia wortel, cassia, indigo, rood sandelhout, krapwortel, walnootbolster, tarwe extract, kurkuma, blauwhout, salie, oregano, ververs wede, senne bladeren, vlierbessen, hibiscus, vuilboom schors, koffie, rabarberwortel, roomse kamille, cachou, rode biet, berkenbladeren, malve bloemen, zwarte thee en kummel.

Van elke plant worden de ‘kleurende’ onderdelen gebruikt. Dit zijn bijvoorbeeld: Bloemen, wortels, schors, hout, vruchten of de blaadjes.

Haaruitval, allergie en hoofdhuidproblemen

Mensen met haaruitval zullen merken na het gebruik van de plantenkleuring dat de haaruitval minder wordt. Dit omdat de gezondheid van de hoofdhuid en van de haarwortels aanzienlijk verbeterd. Ook ervaren ze dat het haar dikker en voller wordt van de plantenkleuring en het haar ook veel mooier in model valt. Bij een herhaalde toepassing wordt de huid- en haarkwaliteit verbeterd en de kans op gespleten punten in het haar verminderd. De kleuring voedt de hoofdhuid en versterkt het haar.

Voor mensen met huidproblemen, psoriasis, een allergie voor p-phenylenediamine (lees hier meer: externe link) – een kleurstof die onder andere gebruikt wordt in chemische haarverf –  andere vormen van ppd, of waterstofperoxide kan de plantenkleuring een uitkomst zijn. Zij ervaren veelal geen jeuk meer tijdens of na de kleuring. Voor sommigen is de plantenkleuring de enige manier waarop ze toch hun haar kunnen laten kleuren.

Zoek een Haarvriendelijke Kapper in Nederland of België

Van kapper naar opleider

Ben je benieuwd naar de trainingen die ik geef naar aanleiding van mijn eigen ervaringen in het kappersvak?

Kijk dan in het overzicht van alle trainingen die nu ingepland staan.

contact@haarvriendelijk.nl
06-25338154 (maandag t/m vrijdag)

Natuurlijke haarverf

  • Verzorgt en versterkt het haar
  • Bij een jeukende hoofdhuid
  • Bij eczeem op de hoofdhuid
  • Stopt of vermindert haaruitval
  • Volledig natuurlijk recept
  • Geeft een natuurlijk kleurresultaat
  • Geschikt voor mensen met allergie
  • Volledig veilig voor zwangeren
  • Ook geschikt na chemotherapie
“Tot aan haar verhuizing naar Harderwijk was ik klant bij Annie in haar salon in Gorinchem. Ik heb erg goede ervaringen met de Oliebe haarkleuring die zij gebruikt. De kleuring heeft een natuurlijke uitstraling en glans. Mijn erg dikke haar voelt ook altijd zacht aan. Bovenal heeft de kleuring er in combinatie met de verzorgingsproducten voor gezorgd dat de hoofdhuidproblemen (jeuk, droge schilferhuid) die ik voordien had, snel verdwenen. Ook na een intensieve medische behandeling reageerden mijn haar en hoofdhuid goed op deze kleuring. Mijn haar was ook snel weer op de juiste kleur, dik en gezond.”
M. Leemans

Gorinchem

“Na jaren van verven met reguliere (natuur)producten was mijn haar behoorlijk beschadigd. Ook had ik last van allergische reacties en haaruitval. Zo kwam ik, op zoek naar eerlijke natuurlijke producten, terecht bij Annie. Zij legde me op professionele wijze uit hoe haar producten de conditie van mijn haar konden verbeteren. De kleuring was prachtig en ik zag de structuur erg verbeteren. Na 1 behandeling zag ik direct verschil. Binnen enkele behandelingen kwam er zelfs weer nieuwe haargroei! De verzorgende producten zoals shampoo en olie waren een mooie combinatie. Annie is daarnaast bekwaam op gebied van voeding en zij gaf me waardevolle adviezen mee. Ik voelde me erg bij haar op mijn gemak. Ze neemt rustig alle tijd voor je, is makkelijk in de omgang en inspireert je volop!”
M. Stil

Sleeuwijk

Maak direct een afspraak

Kom met mij in contact via het onderstaande contactformulier, of maak gebruik van de andere contactgegevens. Wanneer je vragen hebt, een afspraak wilt maken of meer wilt weten over de diensten die ik aanbied sta ik je graag te woord!

Daarbij nodig ik je nu graag uit voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contactformulier

14 + 8 =