Online trainingen

HAARVRIENDELIJK’S
Meld je aan!

Online training:‘Voeding en voedingsstoffen voor huid en haar’

De online training over voeding voor huid en haar is bedoeld voor alle kappers en haarwerkers die hier interesse in hebben en is een dagdeeltraining van 3 uur.

Als kapper krijg je heel vaak te maken met slechte haarconditie en/of een slechte conditie van de huid. Soms is er geen gemakkelijk aanwijsbare reden te vinden en is er geen link met huid- of haarproblematiek. Belangrijk is het dan om het voedingspatroon van je klant eens na te gaan om te zien of het haar en de huid voldoende van voeding worden voorzien. Ook de leefwijze speelt een rol bij de conditie van huid en haar. Deze dagdeeltraining duurt 3 uur.

Banner nascholing ‘Voeding en voedingsstoffen voor de Haarvriendelijke Kapper’

Doel
Deze training heeft niet als doel dat een kapper voedingsadvies gaat geven aan de klant. Echter, wij hebben als geen ander de kans om eens goed uit te vragen hoe goed iemand voor zichzelf zorgt en waar nodig te motiveren tot een gezonder voedingspatroon. Of indien nodig, het vragen van advies aan een (natuur)diëtist, orthomoleculair therapeut of voedingsconsulent. Haar en huid zijn spiegels van de gezondheid. Jij als kapper kunt dus al heel snel disbalans constateren. Het is belangrijk dat je hiervan bewust wordt zodat je de klant mee kunt nemen in jouw bevindingen over de conditie van haar en huid, en dus in hun gezondheid.

Cursisten ontvangen tijdens de training een overzicht van alle voedingsstoffen en spoorelementen die belangrijk zijn voor gezond haar en een gezonde huid, welke dan ook aan bod zullen komen.

Lees verder voor de inhoud van het programma, de praktische informatie en wat cursisten zeggen

Datum Training Duur Kosten
Zo 12/11/23 Online training Voeding 3 uur € 95,00

Prijzen ex. btw

Inhoud programma

De te behandelen onderwerpen en stoffen in deze training
 • Basiskennis verwerking voedsel in ons lichaam
 • Macro- micro en spoorelementen
 • Welke voeding is belangrijk voor gezond haar en gezonde huid en waarom?
 • Welke voedingsstoffen zijn belangrijk voor de huid en het haar?
 • Wat doen medicijnen in ons lichaam met de vertering van onze voeding en waarom heeft ons haar daaronder te lijden?
 • Welke slechte (voedings)gewoontes zijn beter te mijden?
 • Welke voeding, of voedingsstoffen zijn specifiek belangrijk bij huid- of haarproblemen?

Praktische gegevens

Tijdstip

De online dagdeeltraining ‘Voeding en voedingsstoffen voor huid en haar’ duurt 3 uur.
De lesdag start om 9.00u en duurt tot 12.00u.

Kosten

De kosten voor de Online training ‘Voeding en voedingsstoffen’ zijn € 95,00 excl. btw.
Dit bedrag is inclusief de digitale hands-out. Bij aanmelding ontvang je de factuur, te voldoen binnen 14 dagen. 

Accreditatie/erkenning

Bij voltooiing van de Online training ‘Voeding en voedingsstoffen’ ontvang je per e-mail een certificaat van deelname.

Annuleringsvoorwaarden

Uiterlijk 6 weken voor de start van de cursus kun je je kosteloos afmelden. Bij een afmelding na deze termijn, wordt de helft van het cursusbedrag in rekening gebracht, waarop je een factuur ontvangt. Lees de details over annuleren in de Algemene voorwaarden.

Hoe werkt het?

De online training wordt gegeven met het videoprogramma Zoom. Je kan de training volgen vanaf je desktop computer, laptop, tablet of smartphone (pc/mac/Android/iOS).

Installeer het videoprogramma Zoom. Kijk op hun website voor systeemvereisten en hulp bij installatie. Je hoeft er geen account aan te maken. Twee dagen voor de training ontvang je een e-mail van Haarvriendelijk met de link naar lesomgeving van ZOOM.

Zorg dat je een kwartier van tevoren klaar bent, om er zeker van te zijn dat je beeld en geluid werken en je niets mist van de training.

Trainer

Deze cursus wordt gegeven door Annie Kok, oprichtster van Haarvriendelijk.nl. Zij brengt haar jarenlange ervaring en duurzame inzichten op haargezondheidsgebied op een enthousiaste manier over. 

Incompany

Wil je met je hele team deze training volgen, op maat voor jouw team? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek online voor jouw organisatie gegeven worden met de inhoud op jullie wensen afgestemd. Neem contact op voor de mogelijkheden en tarieven.

Enorm verrijkend

“Ik heb veel aan deze opleiding gehad! Enorm verrijkend om de klanten nóg vollediger te helpen.”

Karolien D’Hondt, Bio Kapper Lillith

Toevoeging

“Elke keer als ik een cursus van Annie heb mogen bijwonen ben ik weer verrast door haar kennis over haar en huid. Mede door deze cursussen ben ik nog bewuster van wat ik gebruik in de kapsalon en ook thuis met wat ik gebruik en eet. De laatst cursus was voeding en voedingsstoffen. Heel fijn om deze gedaan te mogen hebben. Zowel een update van mijn eigen kennis als een toevoeging van dingen die ik niet wist. Volgende keer weer.”

Rifka, medewerker Fair4Hair

Andere trainingen voor Haarvriendelijke Kappers

Andere online trainingen van Haarvriendelijk die je momenteel kunt volgen, zijn de haar- en hoofdhuidspecialisatie Kapperscursus ‘Huid en haar’ en het vervolg daarop: Vervolgcursus ‘Huid en haar’ – Behandelprotocollen. Trainingen over ingrediënten zijn ‘Ingrediënten deel 1: introductie’, Ingrediënten deel 2: verdieping voor natuurkappers en Ingrediënten deel 3: theorie voor krullenkappers en een training over Covid. Houd onze nieuwsbrief of Facebookpagina in de gaten voor volgende data.

  Aanmeldingsformulier

  Factuurgegevens
  Functie*

  Achtergrond


  Nieuwsbrief

  Vink onderstaande optie aan als je op de hoogte gehouden wilt worden door Haarvriendelijk over activiteiten en ander nieuws over natuurlijke haarverzorging en duurzaamheid in het kappersvak.

  Privacyvoorwaarden

  Annie Kok, trainster van de nascholing ‘Voeding en voedingsstoffen voor huid en haar’

  Met deze kennis over voeding voor het haar help jij je klanten nog gerichter!

  Een update van mijn eigen kennis en een toevoeging van dingen die ik niet wist.

  Rifka — Fair4Hair

  Kappersnieuwsbrief

  Meld je aan voor de Haarvriendelijk nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe cursusdata, trainingen en ontwikkelingen op kappersgebied.