Natuurgeneeskunde

Ieder organisme – en wij dus ook als mens – streeft naar homeostase, wat een staat reflecteert van het in evenwicht zijn van alle functies in het lichaam (denk aan de lichaamstemperatuur, bloeddruk, ademhaling en de zuur- en basegraden). Natuurgeneeskunde ziet ziekte vooral als het ‘uit balans zijn’. Een gezond mens is met lichaam, ziel en geest in harmonie – en dus balans – met zijn of haar omgeving.

Ik zet natuurgeneeskundige therapieën in om het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest te stimuleren en zo het lichaam aan te zetten haar eigen balans te herstellen en weer sterker te worden. Alleen op die manier kan het lichaam ziekte bestrijden. Dit brengt de mens terug in een voor hem beter en het natuurlijke evenwicht: de homeostase. Het lichaam geneest zichzelf met ondersteuning van de therapie, jouw eigen inspanningen en de therapeut. Er worden geen klachten bestreden met geneesmiddelen maar het hele lichaam wordt behandeld om zo herstel van gezondheid te bewerkstelligen.

Binnen de natuurgeneeskunde geloven wij dat er nooit sprake is van één ziek orgaan maar dat ziekte een verstoring in het hele lichaam betekent op alle niveaus (fysiek en mentaal). Alle vormen van ziekten zijn terug te voeren op een opeenhoping van afvalstoffen in het lichaam. In een vraaggesprek zal ik dus uw hele ziektegeschiedenis in kaart brengen om zo erachter te kunnen komen waar de verstoring zit en welk orgaan  – of organen – daarbij betrokken zijn. Als die organen versterkt of juist ontzien worden kan het lichaam herstellen en wordt er een gezondmakende beweging gezien.

Wanneer er chronische ziekten zijn ontstaan is er altijd sprake van een opeenhoping van afvalstoffen en daarbij het onvermogen of verminderde vitaliteit van het lichaam die afvalstoffen effectief uit te scheiden. Dit kan komen door een erfelijke aanleg of door het jarenlang leven met ongezonde gewoonten in bijvoorbeeld voeding, leefpatroon, lichaamshouding of langdurige invloed van stress

Van kapper naar opleider

Ben je benieuwd naar de trainingen die ik geef naar aanleiding van mijn eigen ervaringen in het kappersvak?

Kijk dan in het overzicht van alle trainingen die nu ingepland staan.

contact@haarvriendelijk.nl
06-25338154 (maandag t/m vrijdag)