« Go back

Durkje Hoeksema
Kerkstraat 25
Hoeksema Kapper
8754CR Makkum
Nederland
Expertise: Kapper

Wat maakt mij een Haarvriendelijke Kapper?

Voeding en het gebruik van producten heeft veel te maken met de conditie van Haar en Huid. Evenals de erfelijkheid, leefomstandigheden etc. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat fascineert me enorm. Het één is het gevolg van het ander….. Wat voor invloed alles heeft op het menselijk lichaam en hoe zich dat uit op huid en haar. Graag geef ik de kennis door aan mijn klanten om hen een stukje verder te kunnen helpen. Kortom een stukje bewustwording!

Specialiteit

Al bijna 130 jaar wordt er geknipt door de Hoeksema’s in hetzelfde huis, in dezelfde ruimte met dezelfde sfeer van weleer. Als vierde generatie is het knippen het belangrijkst en heb ik een sterke band met mijn klanten, geef hen graag tips zodat ze beter met huid en haar om kunnen gaan. Nu ik de behandelprotocollen bij de hand heb is het nog beter uitleggen aan de klant, voor wie er meer over wil weten. Het is fijn om een tevreden, blije klant de deur uit te zien gaan, die graag weer terug komt. Trots ben ik op het wapen van de Koning dat boven de voordeur hangt en mag mij dan ook ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ noemen. Naast de “skearwinkel”, zit in hetzelfde pand ook een hoedenwinkel en kunnen gasten er ‘Overnachten bij de hofleverancier’.

Opleidingen

In 1993 geslaagd aan de kappersschool te Leeuwarden. Vakbekwaam Ondernemen Dames en Herenvak. Jaarlijks drie á vier trainingen, dat kan van alles zijn, van herenknippen/krullenknippen tot opsteken, van actief trainen tot look&learn. Bij Annie Kok van Haarvriendelijk heb ik naast de Kapperscursus 'Huid en haar'de volgende trainingen gevolgd: Vervolgcursus Huid en Haar – behandelprotocollen sept 2022 | Update Alopecia/Haaruitval aug 2022 | Voeding voor Huid en Haar juni 2021