Online Vervolgcursus ‘Huid en haar’

De Vervolgcursus ‘Huid en haar’ wordt online gegeven en is bedoeld voor kappers en haarwerkers die de Kapperscursus ‘Huid en haar’ gevolgd hebben. Deze training frist je in één dag op met wat in de basiscursus aan bod kwam maar is aangevuld met nieuwe informatie! De nieuwe editie staat gepland voor maandag 29 maart 2021.

Doel
Uit feedback van de cursisten van de Kapperscursus ‘Huid en haar’ bleek dat de aangeboden hoeveelheid informatie zo overweldigend en interessant is, dat er behoefte is aan extra dag om de stof nog eens door te nemen en verder te laten bezinken. Herhaling is de beste manier om dingen te onthouden. Als je er niet mee aan de slag gaat zakt kennis al snel weg. Deze dag biedt je de kans om de kennis op te frissen zodat je er weer fris tegenaan kan en je klanten optimaal helpt en adviseert.

Naast de highlights uit de Kapperscursus worden de laatste inzichten tijdens deze trainingsdag gepresenteerd. Als bonus is er gelegenheid om casussen in te brengen uit je salon en leer je van de praktijkgevallen van je collega’s. Een win-win-situatie dus!

Lees verder voor de inhoud van het programma, de praktische informatie en wat cursisten zeggen. Voor andere nascholingen check het nascholingenoverzicht.

De inhoud in vogelvlucht

 • Behandelen van de highlights uit de Kapperscursus ‘Huid en haar’
 • Nieuwe inzichten die je up to date houden
 • Door cursisten gestelde vragen van het afgelopen jaar worden meegenomen
 • Casusbespreking van door cursisten ingebrachte casussen (uiterlijk een week voor aanvang van de training insturen per e-mail)

Zie het volledige programma hieronder.

Datum Training Kosten
Ma 29/03/21 Online Vervolgcursus ‘Huid en haar’ € 190,00

Prijzen ex. btw

Inhoud programma Vervolgcursus ‘Huid en haar’

De onderwerpen die in deze vervolgcursus worden behandeld zijn:

 • Opfrissen van de anatomie van het haar en de huid
 • Uitleg over de pH-waarde van de huid
 • Wat gebeurt er bij het ouder worden van het haar en de huid?
 • Herhaling van de belangrijkste aandoeningen binnen de huidproblematiek, zoals eczeem, psoriasis, allergie, alopecia en huidkanker
 • Nieuwe inzichten met betrekking tot haar- en huidverzorging
 • Antwoorden op vragen van cursisten die het afgelopen jaar zijn gesteld
 • Kennis wordt getoetst op een ontspannen manier in groepsverband
 • Casusbespreking van door cursisten ingebrachte casussen.
  Je wordt van harte uitgenodigd om een eigen casus in te brengen. Stuur deze a.u.b. uiterlijk één week voor aanvang van de training door per e-mail!

Praktische gegevens

Tijdstip

De online Vervolgcursus ‘Huid en haar’ duurt 7 uur. We starten om 9.30 tot 16.30 uur. We onderbreken de training met een lunchpauze van een uur.

Kosten

De kosten voor de Vervolgcursus ‘Huid en haar’ zijn € 175,00 ex. btw (btw verlegd voor Belgse ondernemers). Dit bedrag is inclusief lesmateriaal. Bij aanmelding ontvang je de factuur, te voldoen binnen 7 dagen. 

Annuleringsvoorwaarden

Uiterlijk 6 weken voor de start van de vervolgcursus kun je je kosteloos afmelden. Bij een afmelding na deze termijn, wordt de helft van het cursusbedrag in rekening gebracht, waarop je een factuur ontvangt. Lees de details over annuleren in de Algemene voorwaarden.

Hoe werkt het?

De online training wordt gegeven met het videoprogramma Zoom. Je kan de training volgen vanaf je desktop computer, laptop, tablet of smartphone (pc/mac/Android/iOS).

Installeer het videoprogramma Zoom. Kijk op hun website voor systeemvereisten en hulp bij installatie. Je hoeft er geen account aan te maken. Twee dagen voor de webinar ontvang je een e-mail van Haarvriendelijk met de link naar het webinar.

Zorg dat je een kwartier van tevoren klaar bent, om er zeker van te zijn dat je beeld en geluid werken en je niets mist van de training.

Trainer

Deze cursus wordt gegeven door Annie Kok, oprichtster van Haarvriendelijk.nl. Zij brengt haar jarenlange ervaring en duurzame inzichten op haargezondheidsgebied op een enthousiaste manier over.

Accreditatie/erkenning

Deelname aan de vervolgcursus wordt geregistreerd bij je vermelding in de Kappersindex. Met het jaarlijks bijwonen van één of meerdere nascholingen blijft de registratie in de Kappersindex gegarandeerd. Haarvriendelijke Kappers ontvangen een jaardeursticker zodat hun klanten kunnen zien dat ze een Haarvriendelijke Kapper bezoeken die zijn/haar duurzame kapperskennis betreffende haar- en hoofdhuidproblematiek up to date houdt.

Incompany

Wil je met je hele team deze cursus volgen bij jou in de buurt? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek op locatie en op maat voor jouw organisatie gegeven worden. Neem contact op voor de mogelijkheden en tarieven.

Kort maar krachtig

“De nascholing Verdieping ingrediënten voor De Haarvriendelijke Kapper was kort maar krachtig, en erg duidelijk. Ik kan nu aan klanten uit te leggen wat er in shampoos zit en weet nu beter welk advies te geven bij hoofdhuidproblemen. De nieuw vergaarde kennis combineert mooi met mijn opleiding als herboriste.”

Linda voor den Dag – Heverlee, België

Andere trainingen voor Haarvriendelijke Kappers

Andere online trainingen van Haarvriendelijk die je momenteel kunt volgen zijn de online nascholing ‘Voeding en voedingsstoffen’ en de online trainingen over ingrediënten ‘Ingrediënten deel 1: introductie’ en ‘Ingrediënten deel 2: verdieping voor natuurkappers’. Houd onze nieuwsbrief of Facebookpagina in de gaten voor volgende data en locatie.

 

  Aanmeldingsformulier

  Ik meld me aan voor de online Vervolgcursus ‘Huid en haar’ op:

  Factuurgegevens








  Functie*

  Achtergrond


  Nieuwsbrief

  Vink onderstaande optie aan als je op de hoogte gehouden wilt worden door Haarvriendelijk over activiteiten en ander nieuws over natuurlijke haarverzorging en duurzaamheid in het kappersvak.

  Privacyvoorwaarden

  Trainer Annie Kok

  Houd je kennis paraat met de herhalingscursus!

  Ik kan nu aan klanten uit te leggen wat er in shampoos zit en weet nu beter welk advies te geven bij hoofdhuidproblemen.

  Linda voor den Dag — Heverlee, België

  Kappersnieuwsbrief

  Meld je aan voor de Haarvriendelijk nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe cursusdata, bij- en nascholingen en ontwikkelingen op kappersgebied.